NIU MQI GT Lite

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 25,00
(Nog 2 dagen en 1 uur)
Adviesprijs: 3.924,95
Onze prijs: 3.899,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
3.674,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Of betaal 3x 1.332,48 via logo iDEAL IN3
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  iva-s4-e-scooter-best-getest-anwb

  NIU MQI GT Lite

  De NIU MQI GT Lite is een echte alleskunner! De MQI GT is een elektrische scooter die zeer comfortabel, sportief, sterk, groot, en heel krachtig is. Hij is uitgerust met 14 inch wielen, een 3000 Watt sterke Bosch motor, een dubbele accu (Lithium), een groot zadel + veel beenruimte, en heel veel te gekke opties! Denk bijvoorbeeld aan een GPS locator functie, dubbele schijfremmen met EBS, Cruise Control, USB, LED, en nog heel veel meer. Kopen kan ook op afbetaling of in 3 termijnen zonder rente.

  Een snelle en supersterke escooter

  Zoek je een snelle en supersterke elektrische scooter dan moet je beslist de NIU MQI GT kopen. Dit model is namelijk ontworpen als elektrische motorscooter, en daardoor dus extra stevig en degelijk. Bij ons kun je de NIU MQI GT Lite kopen als elektrische snorscooter en bromscooter waarbij alle onderdelen hetzelfde zijn als bij de motorscooter variant. Het enige verschil is de snelheid die de escooter kan halen. Bij de snorscooter is dat 25km per uur en bij de bromscooter 45km per uur. Wil je hem toch wat sneller, dan kun je hem ook door ons laten opvoeren!

  3000 Watt Bosch motor in het achterwiel

  Normaal vertellen we je pas onderaan de pagina meer over de elektromotor, maar omdat dit echt een highlight is, beginnen we daar nu mee. De achterwielmotor (naafmotor) is van Bosch, en dat is om te beginnen al een pluspunt. Bosch motoren zijn onderhoudsvrij en duurzaam. Daarnaast is het motorvermogen maar liefst 3000W en dat is ver boven gemiddeld. Normaal gesproken is een 2000W de limit welke je in het topsegment tegenkomt. Echter doet NIU met de GT daar nog een flinke schep bovenop. 3000W is zo beresterk dat je zelfs met een passagier achterop een steile helling op kunt rijden zonder het verschil te merken met een vlakke asfaltweg. Natuurlijk vraagt een 3000W elektromotor ook meer energie, en daarom zijn er 2 accu’s aan boord.

  2 Lithium accu’s die tevens uitneembaar zijn

  De NIU MQI GT Lite is uitgerust met 2 Lithium accu’s met accucellen van de 4de generatie. De accu’s zitten onder het zadel en zijn uitneembaar. Je kunt ze gewoon in de scooter laten zitten en de laadstekker in de scooter steken, maar de accu’s eruit halen is ook mogelijk. Zelfs rijden met 1 accu kan bij dit model. De andere accu kun je bijvoorbeeld thuis aan de lader laten zodat je, zodra de eerste accu leeg is, direct de andere accu kunt aansluiten.

  Het opladen is niet alleen goedkoop, maar gaat ook behoorlijk snel. Opladen kost je +/- 60 cent om beide accu’s vol te krijgen, en in slechts 4,5 uur zijn ze dan ook helemaal opgeladen. En we kunnen je vertellen dat 4,5 uur ook bijzonder snel is. De NIU MQI GT Lite beschikt over 2 accu’s van 48V bij 31Ah, goed voor een totaal vermogen van 2976 Wh.

  Hoeveel kilometer kun je met de MQI GT Lite rijden?

  Met de NIU MQI GT Lite kun je maximaal 90 km rijden met de snorscooter en 75 km met de bromscooter. Het gewicht van de bestuurder en de buitentemperatuur spelen echter wel een rol in het actieradius (bereik). De zojuist genoemde waardes zijn gebaseerd op een bestuurder van 70 kilogram en een buitentemperatuur van 25 graden celcius. Wanneer de temperatuur 0 graden celcius buiten zou zijn, dan zakt het bereik ongeveer met 10%.

  Ruim genoeg voor 2 personen

  De NIU MQI GT Lite is echt gebouwd voor 2 personen, dus iemand achterop meenemen is dus geen enkel probleem. Met het enorme motorvermogen merk je zelfs niet dat je iemand achterop hebt. Het heerlijk grote zadel biedt meer dan voldoende ruimte voor beide zonder dat de bestuurder naar voren moet schuiven om plaats te maken voor de passagier. Zelfs lange bestuurders kunnen probleemloos zitten, want de elektrische MQI GT scooter van NIU beschikt over veel beenruimte en zitruimte. De passagier achterop kan de voeten kwijt op het doorlopende voetplateau en de handen plaatsen op de grote handgrepen. Comfortabel zitten is dus geen enkel probleem bij deze NIU escooter.

  Optioneel kun je ook voor een sissybar kiezen. Dit is een rugsteun voor de passagier. Daardoor kan de persoon achterop nog meer genieten. Deze optie, en vele andere, vind je terug in de optielijst.

  14 inch grote wielen

  Hoe groter de wielen, hoe meer voordelen. De NIU MQI GT heeft 14 inch wielen en dat is een slag groter dan je normaal op scooters ziet. De Vespa heeft bijvoorbeeld 12 inch en de NIU MQI+ 10 inch wielen.

  Grotere wielen maken meer contact met het wegdek en daardoor heb je op de eerste plaats meer grip. Op de 2de plaats ervaar je minder ongemakken van oneffenheden in het wegdek. Het levert je naast meer veiligheid ook meer comfort op.

  Voor de mensen die hun scooter voor het dagelijkse woon/werkverkeer gebruiken is dit een echte aanrader. Zeker voor lange afstanden en stadsverkeer is de MQI GT Lite echt ideaal. Eventueel kun je ook voor de MQI GT Sport kiezen. Dit is dezelfde scooter maar dan met nog meer accucapaciteit.

  Ingenieus remsysteem met hydraulische remschijven + EBS

  Het remsysteem is bij de NIU MQI GT Lite zeker innovatief te noemen. Om te beginnen beschik je over een hydraulisch remsysteem welke bestaat uit een remschijf op het voorwiel en een remschijf op het achterwiel. Daarmee beschik je over veel remkracht en is de remweg zeer kort. Op droog wegdek is de remweg slechts 2,61 meter bij een snelheid van 30km per uur!

  Bovendien beschikt de NIU MQI GT Lite over een EBS systeem welke aan de remmen is toegevoegd. Het Electronic Braking System weet energie terug te winnen uit het remmen waarmee de accu’s weer bijgeladen worden. De energie gaat dus zeker niet verloren.

  Rondom LED verlichting

  De elektrische NIU scooter is rondom uitgerust met goede LED verlichting. De koplamp, even als voorbeeld genomen, is voorzien van een 3de generatie iconic halo lamp welke minder energie verbruikt en meer lichtopbrengst heeft. De koplamp is uitgerust met een LED dimlicht en grootlicht schijnwerper, en de buitenring van de koplamp is voorzien van LED dagrijverlichting zodat je overdag ook goed zichtbaar bent in het verkeer.

  Waar NIU extra op heeft gelet is dat de verlichting rondom altijd goed zichtbaar is. Zij noemen dit 360° lighting. Vanuit iedere hoek kun je dus altijd verlichting zien branden, en ook dat maakt je weer beter zichtbaar. Een dik pluspunt dus als het om veiligheid gaat.

  Wat tref je onder het zadel aan?

  Onder het grote zadel tref je 2 accu’s aan en nog wat opbergruimte. De opbergruimte is groot genoeg voor de oplader of andere kleine spulletjes. Zoals bij veel elektrische scooters het geval is, is er geen ruimte onder het zadel voor een helm. Wil je toch een helm kunnen opbergen, dan raden we je aan om een koffer erbij te bestellen. Met een topkoffer kun je de bagageruimte flink uitbreiden. Wij hebben ze in verschillende kleuren en formaten.

  Het dashboard is volledig digitaal

  Op de NIU MQI GT tref je een fraai LCD beeldscherm aan welke alle informatie duidelijk naar voren brengt. Naast een snelheidsmeter en tijdklok kun je ook eenvoudig aflezen hoeveel energie er in beide accu’s zit. De energie wordt niet alleen in blokjes weergegeven maar ook in een percentage.

  3 rijstanden; E-save, Dynamic, en Sport

  Via het knopje op het stuur kun je de rijstand instellen. Daarbij kun je kiezen uit E-save, Dynamic, en Sport. Deze standen bepalen niet het vermogen maar de maximum snelheid. In de E-save stand ga je langzaam en in de Sport stand haalt hij zijn topsnelheid. Deze standen zijn er eigenlijk voor om langer te doen met de accu. Hoe sneller je rijdt, hoe meer energie dat kost. De kracht blijft dus in iedere stand hetzelfde.

  Wat kun je met de NIU app?

  Je telefoon koppelen met de NIU MQI GT scooter kan heel eenvoudig door de NIU app te installeren op je telefoon. Deze is uiteraard gratis te downloaden. Hij is er voor iPhone en Android.

  Wanneer de app is geïnstalleerd dan kun je de scooter eenvoudig terugvinden (GPS tracker), of de status uitlezen van de scooter zelf. Met de GPS tracker kun je exact zien waar je scooter geparkeerd staat en hoef je nooit meer lang te zoeken. De app zal je tevens op de hoogte stellen wanneer je scooter in beweging komt. Het resterende bereik van de escooter, het afgelegde aantal kilometers, en de accustatus zijn ook allemaal via de app te monitoren. Bovendien wordt de app regelmatig geupdate waardoor er ook nog meer mooie functies bij kunnen komen. Ook dit is weer iets moois van NIU wat je bij andere scootermerken nog niet tegenkomt.

  Keyless Go & Alarm

  De escooter van NIU is ook standaard uitgerust met een alarmsysteem en Keyless Go. Het alarmsysteem wordt automatisch geactiveerd wanneer je de scooter parkeert en hem vergrendeld. Wanneer iemand de scooter in beweging brengt dan krijg je daar een melding van en zal er een luide sirene klinken.

  De Keyless Go functie zorgt ervoor dat je geen contactsleutel meer in het contactslot hoeft te steken. Je kunt namelijk rijden zonder sleutel wanneer je de scooter via de afstandsbediening aanzet. De verlichting zal automatisch gaan branden. Daarna kun je opstappen, op de startknop drukken, en meteen wegrijden. De sleutels kun je dus gewoon in je broekzak laten zitten. Om het zadel te ontgrendelen of de escooter op stuurslot te zetten heb je wel de contactsleutel nodig welke je in het verlichte contactslot steekt.

  Lekker ontspannen rijden met Cruise Control

  Waar de NIU MQI GT Lite ook mee is uitgerust is Cruise Control. Zonder gas te geven blijft je scooter gewoon zijn snelheid behouden totdat je een van de remmen inknijpt of aan de gashendel zit. Vooral voor lange rechte stukken is dit een heerlijke uitvinding. Het voorkomt namelijk tevens dat je kramp in je hand krijgt.

  Ook uitgerust met automatische richtingaanwijzers

  Iets wat je veel in het verkeer terugziet is dat scooters hun richtingaanwijzers vergeten uit te zetten. Ze knipperen nog terwijl ze allang al zijn afgeslagen. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

  Bij NIU hebben ze bij de MQI GT daar iets moois op gevonden. Zo zie je al direct duidelijk op het stuur dat je richting aanstaat, want zowel aan de linkerkant van het stuur, als aan de rechterkant, zit een duidelijke LED streep die met de richtingaanwijzers mee knippert. Dit zie je nooit over het hoofd. Daarnaast slaan de knipperlichten ook weer automatisch af wanneer je het stuur na de bocht het stuur weer teruggedraaid.

  Aan de voorkant onder het stuur, ter hoogte van de knieën, is er ook een tassenhaak en USB aansluiting terug te vinden op deze elektrische scooter van NIU. Aan de tassenhaak kun je gemakkelijk een tas hangen zodat je die niet tussen de voeten hoeft te bewaken. Daarnaast kun je met de USB aansluiting eenvoudig je telefoon opladen tijdens het rijden. Zo zit je nooit meer met een lege telefoon accu.

  NIU MQI GT Lite kopen

  Wanneer je een robuuste elektrische scooter zoekt met een super krachtige elektromotor en veel gadgets aan boord, dan kun je bij ons de NIU MQI GT Lite kopen! Deze escooter kun je helemaal naar smaak aankleden met allerlei opties van windscherm tot topkoffer. Zelfs opvoeren behoort tot de mogelijkheden. Wil je weten welke opties er nog meer mogelijk zijn met deze scooter? Kijk dan even in de optielijst!

  Zonder rente kun je bij ons ook in 3 termijnen betalen!

  Soms zie je een mooie escooter voorbij komen die op dit moment net iets buiten je budget valt. In dat geval, en een hele hoop andere gevallen, kun je dan perfect gebruik maken van de IN3 betaalmethode! Met IN3 kun je deze maand een stukje betalen, volgende maand, en de maand erop, en dat allemaal zonder rente! Wij kijken zelfs niet naar een eventuele BKR registratie. Iedereen kan dus deze elektrische scooter kopen!

  MQI GT Lite leasen

  Tegen lage maandelijkse kosten kun je ook deze scooter kopen. De MQI GT Lite leasen kan namelijk bij ons ook! Door dit model te leasen hoef je geen geld op de bank te hebben staan. Je betaalt een vast bedrag per maand, ongeacht of je de escooter nog upgrade met allerlei extra opties of er een helm of slot bijneemt.

  Het onderhoudspakket maakt het onderhoud nog goedkoper

  Met het onderhoudspakket maak je het onderhoud van deze NIU escooter nog goedkoper. Met het onderhoudspakket koop je 3 of 6 beurten tegelijk in en dat scheelt onderaan de streep een boel geld. Bovendien voorkom je dan een situatie waarin je de scooter een servicebeurt moet laten geven maar je precies die maand even krap zit. Met het pakket dek je vooraf deze kosten af en ben je tevens goedkoper uit. Ga je de scooter leasen, dan kun je ook het onderhoudspakket in de lease onderbrengen.

  Optioneel kun je ook voor onze haal en brengservice kiezen waarbij wij je scooter komen ophalen voor een beurt, en vervolgens weer terugbrengen. Dat scheelt jou weer een hoop gedoe!

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  NIU MQI GT LITE en sport escooter

  Motor:    3000watt Bosch
  Merk batterij:    EVE (NIU Energy)
  Capaciteit batterij:    31AH
  Voltage batterij:    48V
  Volledige laadtijd:    4-5 uur (2 accu's)
  Laad methodes:    Via de scooter, of los via de accu
  Lengte x Breedte x Hoogte:    1949 x 700 x 1171 mm
  Bodemhoogte:    180 mm
  Wielbasis:    1389 mm
  Gewicht:    115kg
  Voorrem:    Schijfrem
  Achterrem:    Schijfrem
  Dashboard:    Zwart en wit lcd scherm
  Wielmaat voor & achter:    14 inch

  Voorbeeld actieradius:

  25km uitvoering | Belasting 90 kg 0 graden 70km
  25km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 80km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 80km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 90km

  45km uitvoering | Belasting 90 kg 0 graden 50km
  45km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 60km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 60km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 70km

  Plus en minpunten:
  + 2 jaar fabrieksgarantie
  + Volledig elektrisch
  + GPS Traceersysteem, Alarm, Mobiele APP
  + Ruim zadel voor 2 personen
  + €0,60 voor 2 volle accu's
  + Cruisecontrol
  + Schijfrem voorkant + achterkant
  + Boschmotor
  - Bij gebruik van 2 accu's is de buddybak vol
  - Minder actieradius dan de Sport (Extended range) uitvoering

  Standaard meegeleverd:
  · Gebruikershandleiding
  · 2 sleutels
  · 2 spiegels
  · 2 alarmkastjes
  · Oplader

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (0)
  NIU MQI GT Lite heeft nog geen reviews. Deel uw ervaringen hierover door op Schrijf waardering te klikken. Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters