IVA E-GO S8 Bosch

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 400,00
(Nog 4 dagen en 16 uur)
Adviesprijs: 3.199,95
Onze prijs: 2.799,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
2.574,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Of betaal 3x 956,65 via logo iDEAL IN3
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  IVA E-GO S8

  De IVA E-GO S8 is een elektrische scooter uit het High End segment, welke voorzien is van een gelikt design, een super krachtige 3000W Bosch motor, en een heleboel technische snufjes! Zo is er standaard een alarmsysteem aan boord, kun je rijden zonder sleutel, is er rondom LED verlichting aanwezig, een USB aansluiting, en is er een krachtige Lithium accu van Samsung aanwezig waarmee je op een goedkope manier een heleboel kilometers kunt rijden! Maar er is nog meer en dat vertellen we je zo direct.

  De E-GO S8 heeft een EBS remsysteem

  Een van de highlights van de IVA E-GO S8 is het EBS remsysteem. EBS is een elektronisch remsysteem welke geavanceerder is dan het ABS remsysteem. Bij EBS wordt namelijk ABS en ASR gecombineerd. Voor de mensen die niet weten wat ABS of ASR is leggen wij dat even uit.

  Wat is ABS?

  ABS is een anti slip systeem. Wanneer je plots krachtig zou remmen, en je de grip verliest, zou het wiel normaal het contact verliezen met het wegdek en schuift de band over het wegdek. Dit noemen we slippen. Daardoor ontstaat een gevaarlijke situatie want je verliest de controle tijdens het remmen. ABS zorgt ervoor dat het wiel niet volledig blokkeert tijdens het remmen waardoor je grip blijft houden. De remweg wordt daardoor een stuk korter, en je verliest niet de controle.

  Wat is ASR?

  ASR is een anti slip regeling. Vooral bij nat en glad weer kan het voorkomen dat je gas geeft en het achterwiel doorslipt, vanwege te weinig grip. Je wiel spint dan door in feite. Ook dat kan gevaarlijke situaties veroorzaken want de achterkant kan dan uitbreken. Met uitbreken bedoelen we dat de achterkant naar links of naar rechts wilt, en je onderuit gaat, en dat wil jij niet! Sommige merken noemen dit systeem ‘traction control’. Zeker met zo’n krachtige motor als bij de E-GO S8 aanwezig is, wil je graag een ASR regeling zodat de motor ingrijpt en het gas doseert wanneer je de grip verliest.

  Maar weinig escooters hebben EBS

  EBS is dus een combinatie van ABS en ASR, en dat systeem is maar op heel weinig scooters aanwezig. Dat maakt de IVA E-GO S8 niet alleen heel veilig, maar je weet ook meteen dat je met een hoog kwaliteits voertuig te maken hebt. Veiligheid staat dus zeker voorop.

  Dubbele geventileerde remschijf op de IVA E-GO

  Wat ook fijn is, is dat de IVA E-GO S8 uitgerust is met een hydraulische remschijf op het voorwiel en op het achterwiel, dus je beschikt over meer remkracht dan gemiddeld. Beide remschijven zijn geventileerd zodat ze ook sneller afkoelen. Remschijven worden namelijk warm door het remmen, en metaal zet uit. Door de ventilatiegaten blijft alles perfect functioneren zonder onnodige slijtage.

  Doordat beide remmen hydraulisch werken hoef je zeker niet hard in de remmen te knijpen. Zonder kracht kun je dus absoluut zeer krachtig remmen.

  3000 Watt Bosch motor in het achterwiel

  Iets anders wat we ook bij heel weinig scooters tegenkomen is een 3000 Watt motor, welke bovendien van het gerenommeerde merk Bosch is. 3000W is echt bizar veel vermogen, en overstijgt het motorvermogen van alle andere escooters! Met zoveel power rijdt je moeiteloos met iemand achterop de steilste helling op zonder in te leveren op snelheid. Bovendien is de EGO S8 een raket op wielen want in no-time ben je ook op topsnelheid. Je kunt de IVA E-GO S8 kopen als snorscooter en als bromscooter. Snorscooters gaan 25 km per uur en bromscooter 45 km per uur. Beide modellen zijn met dezelfde motor uitgerust. Niemand die je bij gaat houden, dat is een ding dat zeker is!

  De Bosch motor is onderhoudsvrij

  Er zijn verschillende merken op de markt die elektromotoren maken, maar Bosch is wel onze favoriet. Bosch heeft een erg goede naam, en ontwikkeld al vele decennia lang haar eigen elektromotoren. Een kwaliteits motor dus met een goede reputatie. Dat de Bosch motor duurzaam is blijkt wel uit het feit dat hij borstelloos is en dat betekent dat hij geheel onderhoudsvrij is. De motor moet dus een scooter leven meegaan.

  De elektromotor zit in het achterwiel

  Doordat de motor direct in het achterwiel is ingebouwd, is er geen snaar of ketting nodig die de motor met het achterwiel verbindt. Daarmee worden niet alleen extra onderdelen uitgespaard welke op hun beurt slijtagegevoelig zijn, maar de kracht is ook op de plek aanwezig waar je hem hebben wilt, en dat is in het achterwiel.

  Titanium achterbrug, ook al iets unieks

  De achterbrug is de verbinding tussen het frame (chassis) van de scooter en het achterwiel. Bij de elektrische IVA scooter is deze niet van staal of aluminium gemaakt, maar van het high-tech materiaal titanium. Ook hierop is dus niet bespaard! De titanium achterbrug is beresterk, en licht van gewicht. Zeker in het geval van zo’n super krachtige motor, wil je ook dat de rest van de scooter sterk is en berekend is op dergelijke krachten. Wederom merk je alleen al aan de titanium achterbrug dat je met pure kwaliteit te maken hebt.

  Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat de S8 oorspronkelijk een motorscooter is die 80 km per uur kan halen. Echter is hij technisch begrensd op 25 of 45 km per uur zodat hij als snorscooter en bromscooter verkocht kan worden. Een echt degelijk product dus.

  Hoeveel kilometer kun je rijden op de accu bij de IVA S8?

  Een van de belangrijkste vragen bij een elektrische scooter is hoeveel kilometer je kunt rijden op een volle accu. Om te beginnen kun je de IVA E-GO S8 kopen met 1 accu of met 2 accu’s. Met 1 accu kun je 80 kilometer halen en met 2 accu’s zelfs 160 kilometer. Wat je echter wel moet weten is dat het zojuist genoemde actieradius berekend is op een snelheid van 25 km p/u. Ga je de IVA S8 snorscooter kopen, dan kom je in praktijk ook op die waarden. Ga je de IVA S8 bromscooter kopen, en sneller rijden, dan haal je dit niet. Hoe dat zit lees je hieronder.

  Snel rijden kost meer energie

  Hoe sneller je rijdt, hoe meer energie de motor verbruikt, en dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk met een 3000W krachtpatser. Zou je met de bromscooter kopen, en continu 45km per uur rijden, dan is je bereik 40% minder. Met 1 accu kom je dan op +/- 48 kilometer, en met 2 accu’s op +/- 96 kilometer. Alsnog niet heel slecht natuurlijk.

  Vooral op lange rechte stukken waar je lange tijd de topsnelheid kunt rijden, is het hogere verbruik van toepassing, maar wie veel ook binnen in de stad rijdt, haalt meer kilometers op een accu omdat de gemiddelde snelheid iets lager ligt omdat je vaak moet remmen en niet overal even hard kunt.

  Samsung Lithium accu pakket

  Bij de E-GO S8 van IVA is er gekozen voor een Samsung accu - type Lithium iOn. Samsung is een van de beste accu makers ter wereld! Het is niet vanzelfsprekend dat er een Samsung accu gebruikt wordt, want er zijn een heleboel merken die goedkoper zijn en een stuk minder goede kwaliteit leveren. Zoals we eerder hebben gezegd is de S8 een echte high-end scooter waarbij alleen de beste materialen en onderdelen gebruikt zijn. Dit merk je echt aan alles!

  Keuze uit 1 of 2 accu’s

  Je hebt de keuze uit 1 Lithium accu van 60 volt bij 24 Ah (1440Wh) welke standaard bij de scooter zit, maar je kunt ook upgraden naar een 2de accu. De 2de accu is identiek aan de 1e. Je krijgt wanneer je de accu upgrade doet dus een totale capaciteit van 2880Wh.

  Het gemak van een extra accu

  Een accu upgraden is zeker verstandig om te doen, ook al is het een flinke meerprijs. Je haalt namelijk veel meer comfort in huis, en verhoogt tegelijkertijd de levensduur van de accu’s. Accu’s slijten in theorie door het opladen. Wanneer je niet 1 maar 2 accu’s hebt, kun je meer kilometers rijden en hoef je minder vaak op te laden. Je kunt ook grotere afstanden overbruggen zonder je zorgen te maken of je het wel haalt. In theorie haal je zelfs meer dan 2x zoveel kilometers op een dubbele accu omdat er meer capaciteit die de hoge piekstromen kan opvangen. Eventueel kun je ook 1 accu gebruiken, en de ander aan de lader houden. Mocht je een lege accu hebben, dan kun je hem direct wisselen voor een volle accu. Zo kun je non-stop door.

  Bij ons kun je niet alleen de IVA S8 scooter leasen, maar ook de extra accu. Ook de meerprijs kun je dus per maand betalen waardoor het nog beter te doen is.

  Bij de S8 zijn de accu’s uitneembaar voor meer oplaad gemak

  Bij de elektrische IVA E-GO S8 zijn de accu’s uitneembaar. Daarmee wordt het oplaad gemak vergroot. Je kunt natuurlijk de accu gewoon in de S8 scooter laten zitten en de stekker van de oplader in de scooter steken. Maar je kunt ook, wanneer er geen stopcontact in de buurt is, de accu(s) uit de elektrische IVA scooter halen en ze meenemen naar een plek waar je wel een stopcontact in de buurt hebt.

  Accu opladen op je werk

  Het zou kunnen dat je de IVA E-GO S8 koopt als scooter om mee naar je werk toe te gaan. Mocht je nu vergeten zijn om de accu op te laden en nog net naar je werk kunnen dan is er vaak toch nog een oplossing voor het opladen van je accu op locatie. Op je werk moet je mogelijk je scooter in de fietsenstalling parkeren, en daar zit mogelijk geen stopcontact. Wat je dan kunt doen is de accu uit de scooter halen, en meenemen naar je werkplek. Daar is vast wel een stopcontact. Opladen kan in dat geval dus ook op je werk.

  Wat kost het opladen van je accu, en wat zijn de kosten per kilometer?

  Een van de aller goedkoopste manieren van rijden is lekker gaan fietsen. Maar mocht je liever lui dan moe zijn, of een stuk sneller willen, dan kun je ook een elektrische scooter kopen. De e-scooter staat op #2 van goedkoopste vervoermiddelen.

  Het opladen van de accu is bijzonder goedkoop. Voor zo’n €0,50 aan elektriciteit kun je ongeveer 100 kilometer rijden! Met een scooter op benzine ben je voor dezelfde afstand €5,50 wanneer deze 1 op 33 rijdt, en dat is een redelijk gemiddeld verbruik. De elektrische scooter van IVA is dus ruim 10 keer goedkoper dan een normale scooter als we naar de kosten per kilometer kijken. Heb je thuis zonnepanelen, dan rijdt je bovendien gratis!

  De IVA S8 zit vol BOMVOL met Gadgets!

  Deze elektrische IVA zit BOMVOL met Gadgets! Zo heb je eerder al kunnen lezen dat er een EBS systeem (ABS+ASR) aanwezig is, en dat is op zich al geweldig. Maar er is meer! De gehele escooter is ook uitgerust met energiezuinige LED verlichting, van koplamp tot richtingaanwijzers, en van achterlicht tot aan de dagrijverlichting. Alles is dus LED.

  Rijden zonder sleutel kan ook dankzij het Keyless driving systeem. De contactsleutel kun je dus in je broekzak laten zitten. Door het bliksemknopje 2x in te drukken gat de scooter automatisch aan en kun je rijden. Er is een goed alarmsysteem aanwezig op de escooter die je met de meegeleverde afstandsbediening aan en uit kunt zetten.

  Dan hebben we nog het digitale dashboard, want dat is ook even de moeite waard om te benoemen. Het dashboard lijkt wel een smartfoon in de breedte. Alles wordt helder en duidelijk digitaal weergegeven, van batterijmeter tot aan de snelheid in grote cijfers. Mocht je gekozen hebben voor een 2de accu, dan krijg je daar ook een aparte accumeter van in beeld. Zo zie je precies hoeveel energie er nog per accu aanwezig is.

  Er is ook een USB aansluiting, een snelheidsbegrenzer (3 standen ook Eco stand), een metalen tassenhaak, en uitklapbare voetsteps aanwezig voor een eventuele passagier. Zelfs de achterschokbrekers kun je zelf instellen of ze hard of zacht moeten veren! Kortom is deze scooter dus echt heel DIK!

  IVA E-GO S8 kopen

  Je kunt de IVA E-GO S8 kopen in onze online scooterwinkel. Je kunt kiezen uit zowel de 25km per uur elektrische snorscooter als 45km per uur elektrische bromscooter. In de optielijst vind je bovendien een heleboel upgrades waarmee je de S8 nog completer en praktischer kunt maken. Zelfs een onderhoudspakket behoort tot de opties. Met een onderhoudspakket heb je geen omkijken naar het onderhoud. Om garantie te claimen bij de fabrikant is het noodzakelijk dat je je aan het onderhoudsschema hebt gehouden. Wanneer je nu voor een onderhoudspakket kiest, dan krijg je achteraf niet te maken met bijkomende kosten van het onderhoud. Bovendien ben je nog goedkoper uit ook. Slim toch?

  Betaal gemakkelijk zonder rente in 3 termijnen

  Kies je voor de betaalmethode IN3, dan betaal je deze IVA escooter in 3 termijnen. Het is rentevrij en er wordt niet naar een eventuele negatieve BKR registratie gekeken. Voor iedereen geschikt dus.

  IN3 betaal je zo:

  1. termijn 1 betaal je bij het bestellen in de scooter webshop
  2. termijn 2 betaal je binnen 30 dagen
  3. termijn 3 betaal je binnen 60 dagen

  Betaal lekker in termijnen en kies voor IVA E-GO S8 leasen

  Er is niet zo gemakkelijk als lekker op afbetaling kopen. Je hebt namelijk geen spaargeld nodig. Ga je de IVA E-GO S8 leasen, dan betaal je een vast bedrag per maand. Daarmee koop je hem dus op afbetaling. Maanden of jarenlang sparen is dus echt niet nodig, want wanneer je de IVA S8 gaat leasen, dan kun je er direct plezier van hebben. Leasen kan gewoon via onze online webshop!

  Opties, upgrades, en accessoires kun je ook leasen! Wil je een dikkere accu, een windscherm, helm, slot, onderhoudspakket, of iets anders… dan kun je ook die zaken in de lease onderbrengen. Voor 1 vast bedrag per maand ben je dus helemaal klaar!

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  IVA E-go S8 Elektrische scooter

  Uitvoering    25 km/h (snor), 45 km/h (brom)
  Model    IVA E-GO S8
  Merk    IVA
  Motor    3000w Bosch onderhoudsvrij
  Maximale actieradius    S8 1440 Wh (25 km/h - 80 km) (45 km/h - 60 km) , S8 2880 Wh (25 km/h - 160 km) (45 km/h - 120 km)
  Accu Capaciteit    60V 24Ah
  Aandrijving    Elektrische
  Accu gewicht    9,5
  Accu laadtijd    4-6 uur
  Accu Uitneembaar    Ja
  Accu Soort    Lithium-Ion
  Aantal accu's    Maximaal 2 tegelijk
  Laadcycli    800
  Inclusief lader    Ja
  LED Verlichting    Volledig LED
  Aantal personen    2
  Lengte    166 cm
  Breedte    70 cm
  Hoogte    118 cm
  Zithoogte    80 cm
  Rem type    Voor schijf / achter schijf
  Ledig gewicht    72 kg
  Toegestane Belasting    200 kg
  Middenstandaard    Ja
  Zijstandaard    Ja
  Wielen voor    12 inch
  Wielen achter    12 inch
  Inclusief alarm    Ja

  IVA E-GO S8 in het kort:

  Hoge kwaliteit Boch motor van 3000w
  Duurzame en uitneembare lithium accu
  Standaard uitgevoerd met alarmsysteem
  EBS remsysteem
  Duidelijk en helder LCD scherm
  Keyless driving (starten op een afstand)
  Stevig en wendbaar (titanium achterbrug)
  Verkrijgbaar in 25 km en 45 km uitvoering

  *Schatting; de daadwerkelijke afstand die haalbaar is is afhankelijk van meerdere factoren zoals: staat van de accu(‘s), temperatuur, snelheid en rijstijl. **Om de actieradius zo lang mogelijk te houden kan de maximale snelheid minder worden wanneer de accu leger is.

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (0)
  IVA E-GO S8 Bosch heeft nog geen reviews. Deel uw ervaringen hierover door op Schrijf waardering te klikken. Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters