Vaste Scootmobiel Kopen - Beste Modellen & Prijzen

Vaste Scootmobiel Kopen - Beste Modellen & Prijzen
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 03-05-2023 UPDATE 21-11-2023 om 21:06:46
4190 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Voor vaste scootmobielen ben je bij ons aan het juiste adres! Bij ons kun je verschillende vaste scootmobielen kopen met zowel 3- als 4 wielen. Een vaste scootmobiel kopen doe je wanneer je op zoek bent naar een vervoermiddel dat je dagelijks kunt gebruiken omdat je minder mobiel bent, en ons assortiment daarin is gigantisch.

Wat is een vaste scootmobiel?

De term vaste scootmobiel kan voor sommige verwarrend zijn, want wat is een vaste scootmobiel eigenlijk? Een vaste scootmobiel is de tegenhanger van de opvouwbare scootmobiel, of model dat zeer klein en compact is. Vaste scootmobielen zijn gebouwd om lange afstanden mee te rijden, halen een hogere snelheid, en zijn een stuk degelijker en stabieler. Ze hebben een betere wegligging, uitstekende vering, een betere stoel met betere zithouding, meer ruimte voor de bestuurder, en kunnen ook een veel hogere snelheid halen. En bij vaste modellen kun je bovendien kiezen uit 3 wiel- en 4 wiel vaste scootmobielen.

Wanneer kies je voor een vaste scootmobiel met 3 wielen?

Het voordeel van een vaste scootmobiel met 3 wielen is met name de wendbaarheid. Doordat je aan de voorkant van het voertuig maar 1 wiel hebt is de draaicirkel kleiner. Concreet wil dit zeggen dat er minder ruimte nodig is om om te keren of te manoeuvreren in ruimtes, zoals in winkels, smalle gangen, of in huis. Dit maakt de driewielige vaste scootmobiel bijzonder geschikt voor gebruik in het stadscentrum, een winkel, of het ziekenhuis.

In de regel zijn vaste 3-wiel modellen iets goedkoper dan de 4-wiel modellen omdat de voorwielophanging eenvoudiger in elkaar zit, en het scheelt een wiel.

Wanneer kies je voor een vaste scootmobiel met 4 wielen?

Vaste scootmobielen met vier wielen hebben weer andere voordelen ten opzichte van de driewielers. De stabiliteit is namelijk een stuk beter en dit merk je bijvoorbeeld wanneer je een stoeprand op wilt rijden, of met een wat hogere snelheid door de bocht gaat. 4 wielers geven bovendien een nog veiliger gevoel wanneer je de remmen bedient. Het voertuig wordt namelijk op 4 wielen afgeremd en dat kan de remweg nog korter maken.

Met een vaste 4 wiel scootmobiel kun je ook schuin een stoeprand nemen zonder je onveilig te voelen, en dat moet je beslist niet proberen met een vaste 3 wiel scootmobiel. Dit kan bij de 3-wieler zelfs gevaarlijke situaties opleveren.

Hoe snel kun je rijden met een vaste drie of vier wieler?

Zoals je net hebt kunnen lezen kunnen vaste scootmobielen een stuk sneller rijden dan niet vaste modellen. Opvouwbare of zeer compacte modellen halen zelden een topsnelheid die hoger is dan 8km per uur. Bovendien is het rijbereik ook zeer minimaal omdat ze niet gebouwd zijn voor lange afstanden.

Vaste modellen kunnen in veel gevallen 20 tot 25 kilometer per uur halen, en bij ons kun je zelfs een vaste scootmobiel kopen met 4 wielen die 45km per uur kan halen. En wat voor alle scootmobielen, gehandicaptenvoertuigen, en invalidenvoertuigen geldt is dat je geen rijbewijs nodig hebt, geen rijlessen hoeft te volgen, of een helm hoeft te dragen. Gaan de modellen sneller dan 10km per uur, dan is de minimumleeftijd 16 jaar.

vaste scootmobielen prijzen en aanbiedingen

Vaste scootmobielen kun je laten aanpassen aan beperking of handicap

Een groot voordeel van vaste scootmobielen ten opzichte van opvouwbare of zeer compacte kleine scootmobiel modellen is de aanpassingsmogelijkheden.

Bij ons kun je een groot deel van de vaste modellen aan laten passen zodat ze ook bruikbaar zijn met een beperking of handicap. Bij veel modellen is er rechts op het stuur een gashendel aanwezig waaraan je kunt draaien. Deze gashendel kan ook vervangen worden door een zogeheten duimgas of gaspedaal. Bij een duimgas-knop kun je ook met polsklachten gas geven. De gaspedaal spreekt voor zich, want net als een auto heb je een voetpedaal om de maximum snelheid van de vaste scootmobiel mee te bedienen.

Wat de remmen betreft zijn er normaliter handremmen aan het stuur aanwezig. Modellen die beschikken over een hydraulisch remsysteem vergen een minimale krachtinspanning. Mocht er met de handen toch weinig kracht geleverd kunnen worden, en zouden remgrepen toch nog te lastig zijn, dan kan er ook bij een aantal modellen waaronder bijna alle For Motion scootmobielen, een rempedaal worden gemonteerd.

Ga je een vaste scootmobiel kopen, dan is zitcomfort ook een heel belangrijk punt, en ook daar hebben wij qua opties en aanpassingsmogelijkheden over nagedacht. Zo kun je ook voor een extra comfortabele stoel kiezen die tevens draaibaar gemaakt kan worden. Zodoende kun je naar links of rechts draaien terwijl je nog op de stoel zit, en via de zijkant afstappen. Instappen werkt op dezelfde manier.

Een stokhouder, rollator drager, bagagemandje, uitneembare accu, groter accupakket, een usb aansluiting, een telefoonhouder, en nog vele andere opties zijn bij ons natuurlijk ook mogelijk!

Wij onderscheiden ons in scootmobielen met een ongekend groot rijbereik

Ben jij iemand die meer onderweg is dan thuis in een stoel zit? Dan hebben wij scootmobielen waarmee je de hele dag op zelfstandig pad kunt zijn zonder je zorgen te maken of je na je lange rit nog wel thuiskomt.

Bijna alle vaste modellen kun je upgraden naar een groot lithium accupakket, en met het grootste accupakket wel 300km bereik halen! Dat betekent dat je hem zelfs voor woon/werkverkeer kunt gebruiken en hem niet iedere dag op hoeft te laden. Laat je verbazen wat onze scootmobielen kosten want bij ons kun je heel goedkoop een vaste scootmobiel kopen met lithium accu en hoge snelheid!

De best verkochte vaste scootmobielen

Als we de best verkochte vaste scootmobielen in beste 3-wielers en 4-wielers dan zijn dit de toppers:

Beste vaste 3-wielers

  • Nipponia 2 Fast | 25km/u | Hotseller

De Nipponia 2Fast is een van de meest verkochte vaste scootmobielen. Hij is zeer compact, en zeer betaalbaar.

  • Nipponia Pride | 25km/u | Scooter zadel | 2 persoons

De Nipponia Pride is een stoere vaste driewieler dat niet op een scootmobiel lijkt maar op een normale scooter. Hij beschikt over een scooterzadel waardoor je zelfs met 2 mensen erop kunt rijden.

Beste vaste 4-wielers

  • For Motion - On Four | 25km/u | Compacte alleskunner met zeer groot bereik

De On Four is een ijzersterke vaste vierwiel scootmobiel met een riante keuze aan opties en aanpassingsmogelijkheden, zeer geschikt regelmatig tochten.

  • For Motion - Forty-5 | 45km/u | Snelste scootmobiel van Nederland en echte alleskunner

De Forty-5 is baas boven baas. Dit model kan niet alleen 45km/u zonder rijbewijs/helm, maar is ook geschikt voor 2 personen. Zelfs opties als stoelverwarming of andere accu's voor langere afstanden zijn mogelijk.

  • For Motion - City Cruiser | 25 of 34km/u | Alleskunner en prijsvechter

De City Cruiser is niet alleen verrassend goedkoop maar kan zelfs uitgevoerd worden met een dakje waardoor hij overdekt is.

Kun je voor een vaste scootmobiel een WMO of PGB aanvragen?

Jazeker! Je kunt bij de gemeente een subsidie aanvragen voor een vaste nieuwe scootmobiel. Natuurlijk hangt het van je persoonlijke situatie af en beperkingen waarvoor je wel en niet in aanmerking komt. De gemeente kan besluiten om een deel mee te betalen, of het gehele bedrag. Mocht je een offerte willen, welke nodig is voor de aanvraag, dan kun je gewoon naar het product gaan, hem aankleden met opties, en dan op de offerte knop klikken. Zodoende wordt de offerte direct naar je toe gemaild.

Bij ons een vaste scootmobiel kopen

Voor weinig geld kun je bij ons een scootmobiel aanschaft met grote mogelijkheden die aan je wensen voldoet. Nagenoeg ieder model kun je laten aanpassen aan beperking of handicap, en wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben zijn hun fantastische rijeigenschappen, comfortabele vering, groot actieradius, mooi en modern design, en hoge snelheid. Snel en veilig met onze vaste scootmobielen kan gegarandeerd.

Betalen in termijnen

Bij ons kun je ook een vaste scootmobiel kopen en betalen in termijnen. Afhankelijk van het bedrag kun je hem in 3 gelijke delen betalen zonder rente. Deze betaalmethode heet IN3 en kan tot een bestelbedrag van 5000,- euro. Met IN3 krijg je 2 maanden de tijd om de termijnen te voldoen. De eerste termijn betaal je al tijdens het bestellen, en de overige 2 termijnen betaal je binnen 30- en 60 dagen.

Leasen kan ook !

Je kunt ook een vaste scootmobiel leasen en hem kopen op afbetaling. Met onze lease kun je boetevrij extra inlossen of aflossen. Dat wil zeggen dat je ook wat extra’s kunt betalen om de looptijd te verkorten zonder dat je hiervoor extra moet betalen. Vergeet niet dat je de scootmobiel verzekerd moet zijn voor hij onze showroom verlaat.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.