Piaggio One 1+ (PMP) MY 2023

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 100,00
(Nog 0 dag en 6 uur)
Adviesprijs: 3.499,95
Onze prijs: 3.399,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
3.174,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Of betaal 3x 1.161,65 via logo iDEAL IN3
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  Piaggio One escooter

  De Piaggio One is een compacte en stijlvolle elektrische scooter die vol zit met nieuwe innovaties die het elektrisch rijden nog leuker en handiger maken. Bij de Piaggio 1 wordt bijvoorbeeld tijdens het remmen energie teruggewonnen en weer in de accu gestopt zodat je nog langer kunt rijden. USB, LED verlichting, Keyless rijden, en een groot Full Color LCD beeldscherm behoren allemaal tot de standaarduitrusting van de One! Naast zijn geweldige wegligging en rijgedrag beschikt hij ook over veel opbergruimte! Super compleet en super mooi!

  De ‘One’ is een perfecte compacte 2022 escooter

  De Piaggio 1 is een lekkere compacte scooter welke geschikt is voor een zeer grote doelgroep. Het is immers de vervanger van de Piaggio Zip met brandstofmotor. De Piaggio 1 (One) is geheel elektrisch en voorzien van allerlei mooie gadgets die bijna onmisbaar zijn in het jaar 2022. Daar is de escooter dan ook volledig op gebaseerd.

  Waar het merk Piaggio om bekend staat is haar innovaties en doorontwikkeling. Het heeft even geduurd voordat er een elektrische scooter van Piaggio op de markt kwam, die tevens heel betaalbaar is net als de Zip, maar nu is hij er en kun je hem kopen!

  Zoals we de doorontwikkeling van de Vespa scooters gewend zijn, is ook de opvolger van de Zip, genaamd Piaggio 1, een goed doorontwikkeld product. Piaggio levert immers geen half werk af en dat is direct duidelijk wanneer we de ‘One’ van dichterbij bekijken.

  De Piaggio 1 is voorzien van allerlei gadgets die het leven makkelijker, sneller, en eenvoudiger maken. Denk hierbij aan Keyless rijden, een USB aansluiting, remenergie die teruggestopt wordt in de accu, een Eco stand om zuinig te rijden, een achteruitrij functie, LED verlichting die nooit kapot gaat en zorgt voor een beter zicht overdag, een digitaal dashboard dat zich aanpast aan het omgevingslicht, en nog heel veel meer! Hieronder gaan we daar dan ook tot in detail op in!

  Het design van de Piaggio 1 escooter

  Het design van de Piaggio 1 escooter kunnen we hoogwaardig, sportief, en innovatief noemen. Eigenlijk precies zoals een nieuwe escooter er in 2022 uit hoort te zien. De gehele elektrische scooter is voorzien van een sportief lijnenspel welke hem een snel karakter geven. In de sportieve voorkap zijn 2 grote koplampunits opgenomen waarin de dagrijverlichting is verwerkt. De knipperlichten zitten onder het stuur, en op die hoogte is heel bewust gedaan. Automobilisten zien daardoor nog beter de knipperlichten, en dat biedt weer een extra stukje veiligheid.

  Een van de eyecatchers aan het design van de nieuwe Piaggio 1 is de honingraatstructuur in de kappen. Dit is iets wat nog geen enkele andere scooter fabrikant heeft toegepast, en dat maakt de One uniek! Dit geeft wederom een vernieuwing aan het design.

  En tot slot de achterwielophanging, want dat is ook een eyecatcher bij dit model. De achterwielophanging (achterbrug) is uit één stuk aluminium vervaardigd voor een ijzersterk geheel, en goede rij- en veer prestaties.

  Iets wat Piaggio bij de One ook anders heeft gemaakt is de structuur van het voetplateau. Daarin vind je dezelfde vormen terug als op de zijkant, dus de 6 kantige honingraat.

  Wat is het verschil tussen de Piaggio 1 en Piaggio 1+ PMP?

  Je kunt de Piaggio 1 kopen in 2 uitvoeringen kopen, namelijk de One (Piaggio 1) en de One PMP (Piaggio 1+). Het verschil tussen deze 2 modellen is als volgt:

  Piaggio 1 (One)

  Piaggio 1+ (One PMP)

  • Snelheid - 45km p/u bromscooter
  • Bereik: 100 km in eco mode / 68 km in sport mode
  • Motor: 1200 Watt
  • Accu: 2300 Wh (48V 48Ah)
  • De Piaggio One + PMP (Piaggio Mia multimedia Platform) is af-fabriek voorzien van het Piaggio MIA systeem.

  Het verschil tussen de Piaggio 1 en Piaggio 1+ PMP zit hem vooral in de accu / bereik, en of het een snorscooter of bromscooter is. Wil je perse een elektrische snorscooter kopen, dan kom je bij de Piaggio 1 uit. De Plus versie valt dan af want die is alleen in 45km beschikbaar. Maar wil je een elektrische bromscooter kopen van Piaggio, dan heb je keuze uit de 1 en de 1+.PMP

  3 rijstanden - Eco / Sport / Reverse

  De Piaggio 1 serie heeft 3 rijstanden. Op het stuur zit een knopje (MAP knop) waarmee je de de rijstand kunt bepalen. Zo is er de Eco stand om zuinig te rijden, een Sport mode (WMTC) om sneller te rijden en meer power uit de motor te halen, en een Reverse waardoor je ook achteruit kunt rijden. Dit maakt het achteruit parkeren of een straatje keren nog gemakkelijker.

  In de Eco modus rijdt de scooter 30 kilometer per uur (bij de elektrische bromscooters) en daarmee spaar je energie uit. Niet alleen de snelheid wordt in de Eco mode beperkt maar ook het optrekken gebeurt wat rustiger.

  In de Sport modus haal je de maximum snelheid van 45 kilometer per uur (uiteraard alleen bij de bromscooter modellen).

  Met de Piaggio 1 heb je een bereik van 55 km in Eco modus en bij de Piaggio 1+ heb je bereik van 100 km in Eco modus. Bijna het dubbele dus.

  5.5 inch Full color LCD dashboard

  Het dashboard is bij de Piaggio 1 serie volledig digitaal (LCD) en in kleur. Er is een lichtsensor aanwezig welke voor ambient lighting zorgt. Dat wil zeggen dat in donkere omstandigheden of juist lichte omstandigheden de verlichting van het dashboard automatisch wordt aangepast zodat dit altijd goed afleesbaar is. Een slimme feature dus die je (nog) niet bij andere merken tegenkomt.

  Het dashboard ziet er zeer futuristisch uit en is rijkelijk uitgerust met informatie. Zo zie je naast de snelheid die je rijdt, ook een duidelijke accumeter en het resterende bereik in kilometers terug. Er is een klokje, een trip meter, en een buitentemperatuurmeter aanwezig!

  USB aansluiting onder het stuur

  Links onder het stuur zit er standaard op de Piaggio escooter een USB aansluiting. Met de USB aansluiting kun je bijvoorbeeld een telefoon opladen onder het rijden, of iets anders zoals een Bluetooth speaker. Maar wanneer je de weg niet kent en vaak een navigatiesysteem in moet zetten, dan kun je ook die uiteraard op de USB aansluiting aansluiten. Multifunctioneel dus!

  Uitneembare accu voor een groot oplaad gemak

  De accu is bij de Piaggio One (en One+) uitneembaar. Je kunt de accu dus opladen in de Piaggio escooter zelf, maar ook op iedere andere gewenste plek. Mocht je op de plek waar je de escooter parkeert geen stopcontact in de buurt hebben om de accu op te laden, dan kun je de accu ook onder de buddyseat loskoppelen, en meenemen naar een plek waar je wel een stopcontact hebt. Dit vergroot het opladen gemak.

  De Piaggio 1 wordt geleverd met een 48V 29Ah accu en de Piaggio 1+ wordt geleverd met een 48V 48Ah accu. Beide zijn Lithium accu’s, dus de nieuwste generatie en het beste type die je maar kunt wensen. Ook tussendoor opladen gaat lekker vlot.

  Het opladen van de accu doe je met de meegeleverde acculader welke een normale stekker heeft voor in het stopcontact. Het opladen van een lege accu duurt ongeveer 6 uur. De kosten voor het opladen ligt bij de One+ op ongeveer 50 cent. Voor €0,50 kun je dus 100 kilometer rijden in de Eco stand (met de One+), en dat is bijzonder goedkoop rijden.

  1200W naafmotor in het achterwiel

  Bij normale scooters wordt er gebruik gemaakt van een v-snaar die de verbinding vormt tussen de motor en het achterwiel. Echter is de onderhoudsgevoelige v-snaar overbodig geworden bij deze motorconstructie. De motor zit namelijk in het achterwiel zelf gebouwd. De motor zelf is bovendien onderhoudsvrij waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van koolborstels die kunnen slijten. Met de One heb je dus geen onderhoudskosten meer aan de motor in de toekomst.

  Zowel de Piaggio 1 als 1+ beschikken over een 1200 Watt naafmotor in het achterwiel. De 48V elektromotor van Piaggio is lekker vlot waardoor je goed meekomt in het verkeer. De krachtbron is goed vergelijkbaar met de motor van een 50cc scooter. Qua koppel levert de elektromotor tevens een hoger koppel dan 50cc benzinescooters. Het koppel ligt namelijk op 85Nm!

  Als we het koppel van de nieuwe escooter vergelijken met de Piaggio Zip met benzinemotor, waarvan de Piaggio One een opvolger is, dan ligt het koppel zo’n 18 keer hoger. De populaire Zip heeft namelijk een koppel van slechts 4,6Nm. Een hoog koppel zorgt voor een hoge trekkracht. Bovendien heeft deze elektrische scooter ook bij lage toeren een hoog koppel. Zelfs met iemand achterop trek je razendsnel op!

  Regenerative braking - remmen levert energie op

  De Piaggio 1 zit heel slim in elkaar! Met het innovatie regenerative braking systeem wordt er tijdens het remmen energie opgewekt en weer opgeslagen in de accu. Wanneer je remt wordt de accu dus weer iets bijgeladen! Door deze uitvinding kun je dus nog meer kilometers halen op de accu.

  Remschijf op het voorwiel en achterwiel

  Dat de Piaggio 1 en 1+ elektrische high-end scooters zijn blijkt onder andere ook uit de dubbele remschijf. Zowel op het voorwiel als achterwiel is er een riante remschijf aanwezig welke garant staat voor veel remkracht. Veel remkracht maakt je remweg korter en dat komt ten goede aan de veiligheid. Ook in 2022 is een remschijf op het achterwiel alleen bij de luxere e-scooters terug te vinden, en deze elektrische Piaggio hoort ook in dat rijtje thuis.

  Ruimte onder het zadel voor een helm

  Wat niet bij alle elektrische scooters het geval is, maar bij de Piaggio 1 wel, is dat er onder het zadel ruimte is voor een volledige Jet helm, of andere accessoires. Vaak zie je dat de accu-pack veel ruimte in beslag neemt onder het zadel, en er geen ruimte meer overblijft. Echter is er bij de Piaggio One wel heel veel ruimte overgebleven. Een helm of slot meenemen is dus geen enkel probleem.

  Het zadel kun je openen door aan de knop te draaien aan de voorkant. De knop zit op de plek waar vroeger, en bij andere scooters, het contactslot zit. Met deze knop kun je tevens de scooter op het stuurslot zetten.

  Mocht je de tas niet meer onder het zadel kwijt kunnen, dan kun je ook de tassenhaak aan de voorzijde onder het stuur daarvoor gebruiken. Zo kun je de tas aan de tassenhaak bevestigen en tussen de voeten houden.

  Optioneel kun je er ook voor kiezen om een topkoffer te laten monteren. Met een topkoffer achterop beschik je over nog meer opbergruimte, wat de escooter dan nog praktischer maakt. Een extra helm meenemen is dan ook geen probleem meer. In de optielijst kom je nog meer mooie accessoires en opties tegen waarmee je deze scooter verder kunt customizen. Neem dus zeker een kijkje.

  Ook voor 2 personen geschikt

  Aangezien er uitklapbare voetsteps aanwezig zijn op de Piaggio One/One+, is het meenemen van een passagier achterop ook geen probleem. De voetsteps hebben een fraaie vormgeving welke naadloos aansluiten op het prachtige design van de elektrische tweewieler. Bovendien zijn ze van aluminium gemaakt waardoor ze licht van gewicht zijn en niet kunnen roesten.

  Hoe is het veergedrag en rijgedrag van de Piaggio 1?

  Het veergedrag, rijgedrag, en de wegligging van de Piaggio 1 kunnen we fantastisch noemen. Net als bij de Vespa Primavera en Vespa Sprint is er gebruik gemaakt van de enkelzijdige schommelarm schokbreker. De schokbreker zorgt voor verrassend goede schokdemping welke voor een hoog comfort zorgt. De Vespa’s zijn exclusieve high-end scooters, en daar valt de Piaggio 1 ook onder.

  Het veergedrag aan de achterzijde van de escooter kan eenvoudig worden aangepast. Dit wil zeggen dat je zelf de schokbrekers kunt afstellen en daarmee ook kunt bepalen hoe soepel (comfortabel) of stug (sportief) ze zich moeten gedragen. Rijd je veel op asfaltwegen, dan wil je de achtervering wellicht wat stugger hebben, maar rijdt je veel binnen de stad over drempels en door kuilen, dan is een soepeler veergedrag weer wenselijk. Bij de Piaggio 1 kun je dit dus helemaal zelf aanpassen.

  Door zijn compacte afmeting en 10 inch wielen, is de Piaggio 1 bijzonder wendbaar te noemen. Het is een ‘easy to ride’ scooter welke ook beginnend bestuurders moeiteloos laat opstappen en wegrijden. En mede door de mogelijkheid om elektrisch achteruit te kunnen rijden, kun je zonder enige moeite manoeuvreren in iedere situatie!

  De Piaggio escooter is muisstil dankzij de elektromotor. Het enige wat je hoort is het geruis van de banden. Zo kun je nog meer genieten van je omgeving. Uitstoot is er niet want hij is 100% elektrisch.

  Keyless rijden - Laat de sleutel maar in je zak zitten!

  Een van de technische snufjes van de Piaggio 1 en 1+ is dat hij beschikt over een Keyless Drive functie. Dat betekent dat je de scooter met de meegeleverde afstandsbediening kunt ontgrendelen en gewoon kunt opstappen en wegrijden. Je hoeft dus geen sleutel in het contactslot te steken, want een contactslot welke tevens sabotage gevoelig is, is niet aanwezig! Gebruik je de scooter niet, dan druk je op de afstandsbediening op ‘lock’ en je kunt niet meer rijden.

  Hoogwaardige LED verlichting

  De Piaggio One en One Plus zijn uitgerust met hoogwaardige LED verlichting. In alle verlichtingsunits zit LED ingebouwd. Zo zijn de knipperlichten voorzien van LED, de achterlicht partij, en beide koplampen. De koplampen zijn uitgerust met felle schijnwerpers en bovendien voorzien van fraaie LED dagrijverlichting welke overdag brandt en je overdag ook beter zichtbaar maken in het verkeer.

  Langdurig zitten is geen enkel probleem

  Je kunt lange afstanden maken op deze elektrische Piaggio scooter want bij de One is het zadel ergonomisch. Het zadel is niet te hard en biedt toch voldoende steun. Bovendien is hij fraai afgewerkt en gemaakt van goed kwaliteit materialen. Daarnaast heeft het zadel een zithoogte van 770mm vanaf de grond gemeten waardoor iedereen ook makkelijk met de voeten bij de grond kan komen.

  Frisse en moderne kleurencombinaties

  Je kunt de Piaggio One kopen in verschillende prachtige trendy kleuren. Op dit moment heb je keuze uit: Forver black (zwart), Forever White (wit), Forever Grey (grijs), Forest Mix (groen/grijs), Artic Mix (wit/blauw), en Sunshine Mix (grijs/geel).

  Opvolger van de Piaggio Zip

  De Piaggio 1 is de elektrische opvolger van de bekende Piaggio Zip, en tevens een nieuwe generatie escooter. Het elektrische tijdperk is nu echt aangebroken, en de Piaggio Zip heeft er een broertje bijgekregen welke ditmaal geheel elektrisch is. De Zip is een van de meest populaire scooters vanwege zijn enorme hoeveelheid speciale opties, uitzonderlijk goede prijs/kwaliteitverhouding, compacte afmeting, en aangename rijprestaties.

  Net als de Piaggio Zip is de Piaggio 1 van een soortgelijk formaat, en een echte ‘easy to ride’ scooter. En gezien zijn prijs is het ook een high-value vervoermiddel welke Piaggio zelf als Premium model wegzet vanwege zijn bouwkwaliteit, innovaties, opties, en mogelijkheden. De verfijning die we van de Vespa kennen, zien we ook terug bij de Piaggio 1/1+.

  Wat is de Piaggio 1 Active?

  Naast de 1 en 1+ heeft Piaggio ook de 1 Active (One active) in haar collectie zitten. Echter is dit model niet echt voor de Nederlandse markt geschikt. Doordat de 1 Active 60 kilometer per uur kan, valt hij bij ons in Nederland onder de categorie motorscooters, en daar heb je een rijbewijs A1 voor nodig. Voor mensen met een motorrijbewijs is dat niet heel interessant om maximaal 60 km per uur te kunnen. Daarom hebben wij de 1 Active niet in ons assortiment opgenomen.

  Piaggio One kopen

  Bij ons kun je de Piaggio One kopen in 1 en 1+ uitvoering. Wil je een snorscooter kopen (25 km p/u), dan moet je bij model: One (1) selecteren. Wil je een bromscooter kopen (45 km p/u) dan kun je zowel bij het model de One (1) als One Plus (1+) kiezen.

  De One Plus heeft een grotere accu waarmee je meer kilometers kunt rijden. Dit model is zeker aan te bevelen wanneer je een elektrische bromscooter op het oog had.

  Betaal in 3 termijnen zonder rente

  Bij ons kun je probleemloos de Piaggio 1 betalen in 3 termijnen zonder rente! De IN3 betaalmethode is namelijk geen financiering dus je betaalt geen rente en er is ook geen BKR check.

  Betalen kan in 3 termijnen waarbij je nu het eerste termijn betaalt tijdens het bestellen, en het 2de en 3de termijnen binnen 30- en 60 dagen betaalt. Dat maakt het kopen nog gemakkelijker!

  De Piaggio 1 leasen

  Je kunt ook de Piaggio 1 leasen bij ons. Dat betekent per maand betalen voor je scooter. Kopen op afbetaling (leasen) bied je het voordeel dat je niet vooraf hoeft te sparen. Kopen kan gewoon vandaag nog, en dat zonder spaargeld.

  Leasen kan in 12, 18, 24, 36, 48, 60, en 72 maanden. Voor een vast bedrag per maand ben je helemaal klaar. Zelfs een helm, slot, of extra opties en accessoires kun je in de lease onderbrengen.

  Nog goedkoper uit zijn met het onderhoud

  Tweewielers hebben zo nu en dan onderhoud nodig, en dat geldt ook voor elektrische scooters. Bij een onderhoudsbeurt wordt de scooter volledig gecontroleerd. Daarbij wordt niet alleen gekeken of alle onderdelen nog steeds goed vastzitten, maar ook bewegende delen gecontroleerd op speling en indien nodig opnieuw afgesteld. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de remmen. Bij een onderhoudsbeurt wordt tevens het elektrische systeem nagelopen. De accu wordt gekalibreerd voor betere prestaties en een langere levensduur, en de laadcontacten worden gereinigd en opnieuw ingevet om het laadproces te optimaliseren. Bovendien geven fabrikanten alleen garantie op hun scooters wanneer men zich ook aan de voorgeschreven onderhoudsintervallen heeft gehouden. Daarom is een beurt belangrijk.

  Je kunt per beurt betalen, maar ook een pakket nemen welke de prijs per beurt onderaan de streep goedkoper maakt. Zodoende kun je dus ook besparen op de onderhoudskosten. Je kunt tevens bij een onderhoudspakket kiezen voor de haal & brengservice zodat je zelf geen tijd kwijt bent aan het wegbrengen en ophalen van je scooter. Dat maakt het leven nog gemakkelijker!

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  Piaggio One - Elektrische scooter

  Piaggio One:
  Snelheid 25 km/u, actieradius tot 60 km
  Snelheid 45 km/u, actieradius tot 55 km in ECO*, tot 48 km in SPORT (WMTC-cyclus)
  Motor Power 1.2kW
  Koppel    85Nm
  Batterij capaciteit 1.4kWh, 48V, 29Ah
  Bereik 55km
  Aandrijving Elektrisch
  Afmeting L / B / H 1720 × 745 × 990 cm
  Cockpit Digitaal
  Ophanging (achter) Dubbele schokbreker
  Remmen (voor) Remschijf
  Remmen (achter) Remschijf

  Piaggio One+:
  Snelheid 45 km/u, actieradius tot 100 km in ECO*, tot 68 km in SPORT (WMTC-cyclus)
  Motor Power 1.2kW
  Koppel 85Nm
  Batterij capaciteit 2.3kWh, 48V, 48Ah
  Bereik 100km
  Aandrijving Elektrisch
  Afmeting L / B / H 1720 × 745 × 990 cm
  Cockpit Digitaal
  Ophanging (achter) Dubbele schokbreker
  Remmen (voor) Remschijf
  Remmen (achter) Remschijf

  Oplaadtijd bij gebruik van een 220V stopcontact  6 uur

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (1)
  Piaggio One 1+ (PMP) MY 2023
  Recensie 1 tot en met 1 (van de 1 recensies). Pagina:  1 
  Toegevoegd op: dinsdag, 28 december 2021
  toppertje, net voor de kerst binnen gehad.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters