opc_loader

Elektrische scooter steeds populairder

Elektrische scooter steeds populairder
geplaatst op UPDATE 31-08-2019 om 11:20:33
10856 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters
De elektrische scooter is inmiddels zeer populair geworden. Elektrisch rijden is een schone manier van transport en kent een aantal interessante voordelen. Vooral in de stad waar al veel luchtvervuiling aanwezig is, is een scooter die rijdt op elektriciteit een uitkomst. Herrie en stank overlast is niet aan de orde en je spaart tegelijkertijd een hoop kosten uit. Wellicht het grootste voordeel van allemaal is dat er nagenoeg geen onderhoud nodig is, althans niet aan het motorblok!
 
elektrische-scooter-fast-furious
 

Accu opladen

De e-scooter beschikt over een accu welke de brandstofvoorziening is voor de elektromotor. De accu kun je opladen met de meegeleverde acculader. Opladen kun je thuis doen, maar ook op de plaats van bestemming. De eerste 75% opladen gaat erg snel en neemt niet meer dan 3 uur tijd in beslag. Wil je de accu helemaal vol laden dan moet je rekenen op een totale laadtijd van 6-8 uur. Dit is afhankelijk van het scootermodel en de gebruikte technologie. Het opladen van een lithium accu gaat namelijk een stuk vlotter.
 

Voordelen elektrische scooter

Starten – Een elektrische scooter hoeft niet gestart te worden omdat de motor altijd klaar is voor gebruik. Startproblemen kent de electrische scooter niet. Geef je geen gas dan is de motor uit, en verbruikt hij geen elektriciteit. De elektromotor, welke voor de aandrijving zorgt, kent geen stationair toerental zoals bij een normale verbrandingsmotor het geval is. Hierdoor kost het ook geen brandstof wanneer je stilstaat in het verkeer.
 
Onderhoud – Een verbrandingsmotor heeft onderhoud nodig in tegenstelling tot een elektromotor bij een electrische scooter. Er zijn geen bewegende onderdelen en daardoor is de elektromotor vele malen betrouwbaarder. Slijtage is tegenwoordig niet meer aan de orde omdat er geen (kool)borstels meer gebruikt worden. De motor is namelijk borstelloos. Het enige onderhoud die nodig blijft zijn in feite het onderhoud aan de remmen en banden. De accu heeft geen onderhoud nodig zolang je deze goed bijhoudt. Dit betekent niet in de schuur laten staan voor een half jaar met een lege accu want dat is slecht. Ga je goed met de accu’s om en zorg je ervoor dat deze regelmatig worden opgeladen, dan doe je er heel lang mee. Lithium accu’s kun je bijvoorbeeld 2000 keer opladen.
 
Brandstofkosten – Wanneer je de elektriciteit ook als brandstof ziet dan merk je dat elektrisch rijden toch een stuk goedkoper is. Benzine is duurder dan elektriciteit. Je hoeft overigens geen extra kilometers te maken en tijd in te leveren om je tanken.
 
Wanneer je 1 op 40 rijdt met een benzinescooter, en een liter benzine je 1,70 euro kost, dan liggen de kosten per 100 kilometer op 4,25 euro. Rijden op elektriciteit is daarentegen veel goedkoper. 100 kilometer rijden kost je namelijk 0,30 euro. Maak je regelmatig kilometers dan ga je op den duur een hoop geld besparen. electrische scooters rijden dus een stuk goedkoper.
 

elektrische-scooter-fast-furious-scooters

Nadelen elektrische scooter

Actieradius - Ook de elektrische scooter kent een aantal nadelen. Het actieradius is namelijk kleiner dan die van een benzinescooter. Dit betekent dat je met een volle accu minder kilometers kunt afleggen dan een volle brandstoftank. Een brandstof (benzine) scooter die 1:40 verbruikt en een tankinhoud heeft van 5 liter, kan een afstand afleggen van zo’n 200 km. Met een volle accu haal je vaak niet meer dan 100 km, tenzij je een accu upgrade doet. Wel kun je die elke dag weer thuis opladen zodat hij de volgende dag weer het volle bereik heeft.
 
Opvoeren - Wanneer je de scooter wil opvoeren dan zijn de mogelijkheden wat beperkter. Een aantal modellen zijn al prima op te voeren, en sommige zijn nog wat lastiger. Wil je weten of het model dat jij op het oog hebt is op te voeren, dan kun je het beste even contact met ons opnemen.
 
Accu’s vervangen - Wanneer het moment aanbreekt dat de accu’s vervangen moeten worden dan kom je voor een kostenpost te staan. Accu’s gaan tegenwoordig wel veel langer mee dan vroeger. Aan het aantal oplaadbeurten zal het vaak niet liggen. Lithium kan 2000 oplaadbeurten aan wat gelijk staat aan 200.000 kilometer rijden. Vaak zijn andere factoren van invloed die de accu doen slijten. Denk aan tijd (leeftijd) en hoe ze worden opgeladen.

 

E-scooter modellenelektrische-scooter-peugeot

Tegenwoordig zijn e-scooters (electrische scooters) niet meer te onderscheiden van de normale scooters. Er zijn zelfs fabrikanten die hetzelfde model zowel met een brandstofmotor als elektromotor op de markt hebben gebracht. Hier zie je het actuele e-scooter aanbod.
 

Elektrische scooter kopen

Een elektrische scooter kopen kan via onze online webshop en in een van onze winkels. Wanneer je deze online bestelt dan kun je kiezen voor zelf ophalen of thuisbezorgen. De lage bezorgkosten van slechts 49,95 Euro wegen niet op tegen de kosten die je zelf maakt wanneer je bijvoorbeeld een aanhanger en benzine moet bekostigen. Shop dus online en doe je voordeel er mee.
 

Betalen op allerlei manieren

Bij Fast en Furious kun je een e-scooter kopen en betalen op allerlei manieren. Zo kun je hem in 1 keer betalen via je eigen bank of creditcard, of in 3 keer betalen waarbij je het bedrag in drieën deelt en je het derde termijn binnen 60 dagen betaalt. Kopen op afbetaling wat wij in onze shop leasen noemen kan ook! Een elektrische scooter leasen kan al vanaf 20 euro per maand, en daarbij kun je ook de accessoires leasen. Wil je graag een USB aansluiting, een windscherm, een mooie helm en een goed slot, dan kun je die ook in termijnen betalen! Voor een paar euro extra paar maand ben je dan helemaal klaar.
 
Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn iedere dag tot 21.00 uur bereikbaar.
Klik hier voor meer fast&furious scooters verhuist naar kopperweg 21 alphen aan den rijn

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

qshops logo - rdw logoFast & Furious Scooters | online scooter kopen & scooter leasen  zowel nieuwe (o.a. vespa & retro) scooters als 2de hands scooters en scooter accessoires
KVK: 27154525 - BTW: NL8025.56.437.B01 Prijzen onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Copyright © 2005-2019 El Caballo bv. All rights reserved.

to top of page