Menu
opc_loader

Elektrische scooter steeds populairder

Elektrische scooter steeds populairder
geplaatst op
5276 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters

De elektrische scooter wint terrein aan populariteit. Elektrisch rijden is een schone manier van transport en kent een aantal interessante voordelen. Vooral in de stad waar al veel luchtvervuiling aanwezig is, is de scooter die rijdt op elektriciteit een uitkomst. Herrie en stankoverlast is niet aan de orde en je spaart tegelijkertijd een hoop kosten uit.
 

Accu opladen

Dit type scooter beschikt over een accu welke de brandstofvoorziening is voor de elektromotor. De accu kun je opladen met de meegeleverde acculader. Opladen kun je thuis maar soms ook op de plaats van bestemming. De eerste 75% opladen gaat erg snel en neemt niet meer dan 3 uur tijd in beslag. Wil je de accu helemaal vol laden dan moet je rekenen op een totale laadtijd van 8 uur.

 

Voordelen elektrische scooterelektrische-scooter-peugeot

Starten – Een elektrische scooter hoeft niet gestart te worden omdat de motor altijd klaar is voor gebruik. Startproblemen kent dit type scooter niet. Geef je geen gas dan is de motor uit. De elektromotor, welke voor de aandrijving zorgt, kent geen stationair toerental zoals bij een normale verbrandingsmotor het geval is. Hierdoor kost het ook geen brandstof als je stil staat in het verkeer.

Onderhoud – Een verbrandingsmotor kent onderhoud in tegenstelling tot een elektromotor. Er zijn veel minder bewegende onderdelen en daardoor is de elektromotor vele malen betrouwbaarder. Het enige onderhoud zijn in feite de remmen, banden en accu. Ga je goed met de accu’s om en zorg je ervoor dat deze regelmatig worden opgeladen, dan doe je er heel lang mee.

Brandstofkosten – Wanneer je de elektriciteit ook als brandstof ziet dan merk je dat elektrisch rijden toch een stuk goedkoper is. Benzine is duurder dan elektriciteit. Je hoeft overigens geen extra kilometers te maken en tijd in te leveren om je tanken.
 

Nadelen elektrische scooter

Actieradius - Ook de elektrische scooter kent een aantal nadelen. Het actieradius is namelijk kleiner. Dit betekent dat je met een volle accu minder kilometers kunt afleggen dan een volle brandstoftank. Een brandstof (benzine) scooter die 1:40 verbruikt en een tankinhoud heeft van 5 liter, kan een afstand afleggen van zo’n 200 km. Met een volle accu haal je vaak niet meer dan 100 km. Wel kun je die elke dag weer thuis opladen zodat hij de volgende dag weer het volle bereik heeft.

Opvoeren - Wanneer je de scooter wil opvoeren dan zijn de mogelijkheden zeer beperkt. In dat geval kun je beter gaan voor een brandstofscooter waarbij de 2-takt weer sneller te maken is dan de 4-takt.

Accu’s vervangen - Wanneer het moment aanbreekt dat de accu’s vervangen moeten worden dan zijn de kosten wel wat hoger. Over de gehele levensduur van de scooter vallen deze kosten op zich nog best wel mee omdat je niet om de zoveel duizend kilometer een onderhoudsbeurt hoeft te plegen aan de brandstofmotor.
 

Elektrische scooter kopen

Een elektrische scooter kopen kan via onze online webshop en in onze fysieke winkel in Alphen a/d Rijn. Wanneer je deze besteld dan kun je kiezen voor zelf ophalen of bezorgen. De lage bezorgkosten van slechts 49,95 Euro wegen niet op tegen de kosten die je zelf maakt wanneer je bijvoorbeeld een aanhanger en benzine moet bekostigen. Shop dus online en doe je voordeel er mee. Niet te vergeten kun je de Elektrische scooter ook leasen waarbij je een vast laag maandbedrag betaald.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn iedere dag tot 21.00 uur bereikbaar. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

qshops logo - rdw logoFast & Furious Scooters | online scooter kopen & scooter leasen  zowel nieuwe (o.a. vespa & retro) scooters als 2de hands scooters en scooter accessoires
KVK: 27154525 - BTW: NL8025.56.437.B01 Prijzen onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Copyright © 2005-2019 El Caballo bv. All rights reserved.

to top of page