Elektrische Scooter kopen? - Overzicht van alle merken en Type's
Elektrische scooters zijn helemaal hot en dat is niet voor niets. Ze zijn goedkoop in het onderhoud, rijden een stuk goedkoper, en zijn het goedkoopst in het onderhoud! Daarnaast zitten ze vol met luxe opties zoals een alarm met afstandsbediening, cruise control, LED verlichting, USB aansluiting, en nog veel meer. En qua kracht is een escooter nog sterker! Bij ons kun je ook een elektrische scooter kopen in 3 termijnen zonder rente of zelfs per maand leasen.
IVA E-GO S2 Bosch
Evo Maxx E-Line
Evo Maxx E-Line Luxery
Senzo Balance
Doohan iLark - elektrische step / driewieler opvouwbaar
AGM Goccia GEV1000/1200
AGM Goccia GEV1000/1200 Deluxe
Nipponia Volty
Evo Maxx E-Trend
Ecooter ET2
AGM Goccia G01TX
IVA Lux Electric
AGM Goccia Delivery
IVA E-GO S4 Bosch
Killerbee E-Chopper
Ecooter ET3
AGM Goccia GEV2000
Lifan E3 DeLuxe
Doohan iDou
Next NX1 escooter
Killerbee VXL Electrico
Killerbee VXL Electrico DeLuxe
Nipponia eLegance
NIU UQI
AGM E-VX50
IVA E-GO S4 Bosch Special
IVA E-GO S3 Bosch
Ecooter E2
Nimoto Trendy R
Killerbee Electrica
NIU MQI+ (plus)
Evo Maxx E-Master
Doohan Itango elektrische driewieler
Horwin SK1
IVA E-GO S5 Bosch
IVA Lux Electric Special
IVA NCS
Horwin EK1
IVA E-GO S3 Bosch Special
IVA E-GO S8 Bosch
Ecooter E3
NIU NQI Lite / Sport / Long Range
IVA E-GO S5 Bosch delivery
IVA E-GO S5 Bosch Special
SYM E1 Xpro elektrische bezorgscooter
Nipponia e-Viball
NIU UQI GT Pro
Sym E-Mio e-scooter
IVA NCE
FD Motors F3 - Beste koop 2024!
Next Mojito escooter
Sym E-Fiddle IV e-scooter
Piaggio One 1+ (PMP) MY 2024
Doohan Gelato (Vespa GTS look)
Doohan Romex
NIU NQI Cargo
Ecooter E2 M40/M60 elektrische motorscooter
NIU MQI GT Lite
FD Motors F7 - e-bezorgscooter
SYM E2 Xpro elektrische bezorgscooter
- Waarom een e-scooter?
Wat zijn zijn de voordelen van een elektrische scooter?
De voordelen van een elektrische scooter worden steeds groter. Escooters worden namelijk steeds beter en luxer. Op het gebied van veiligheid scoren escooters doorgaans ook vaak beter. Dit komt doordat ook het achterwiel steeds vaker wordt uitgerust met een schijfrem welke de vervanger is voor de trommelrem. De remschijf biedt meer remkracht en verkort daarmee de remweg.
In principe zijn alle elektrische scooters uitgerust met LED verlichting. LED verbruikt minder energie en het gaat een stuk langer mee. De kans dat je een kapotte lamp hebt is daardoor ook veel kleiner. En doordat veel elektrische scooter modellen ook zijn voorzien van LED dagrijverlichting ben je overdag ook beter zichtbaar in het verkeer.
Maar er zijn nog meer voordelen. De elektromotor is veel betrouwbaarder en minder storingsgevoelig dan brandstofmotoren. Daarmee is de kans kleiner dat je met pech komt te staan en ben je goedkoper uit met het onderhoud. De elektromotor zelf heeft namelijk geen onderhoud nodig. Escooters hebben jaarlijks geen nieuwe olie nodig en er zitten geen onderdelen in de motor die slijten of bijgesteld moeten worden.
Elektrische scooters produceren geen geluid en geen uitstoot, en dat betekent dat je iedere milieuzone in mag. Ondanks dat de milieuzones momenteel alleen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, en Utrecht actief zijn, zijn er ook een hoop steden waar dit binnenkort ook van toepassing is. Zo staan o.a. Maastricht en Nijmegen ook op de planning voor 2022.
Het rijden met een elektrische scooter is bovendien ook stukken goedkoper. De kosten per kilometer zijn een tiende vergeleken met modellen op benzine. Een accu opladen kost je tussen de €0,25 en €0,50 per oplaadbeurt. Daarmee kun je zo’n 100 kilometer rijden. Kortom hebben escooters erg veel voordelen.
Welke escooter modellen zijn er?
Vroeger waren het aantal modellen beperkt als het om escooters ging, maar vandaag de dag kun je ieder model kopen als escooter. Zo hebben wij retro scooters, stadscooters, sport modellen, en zelfs bezorgscooters die elektrisch zijn! Eerlijk gezegd zijn veel modellen zelfs mooier geworden dan de modellen met een benzinemotor.
Elektrische scooter 25 km/u of 45 km/u?
Je kunt een elektrische scooter kopen in een snelheid van 25 km p/u en een snelheid van 45 km p/u. Het model die 25 km p/u kan valt in de categorie snorfietsen. Voor deze modellen geldt momenteel geen helmplicht. Je herkent ze aan de blauwe kentekenplaat. Het model die 45 km p/u kan rijden, valt in de categorie bromfietsen. Voor dit model geldt wel een helmplicht. Bromfietsen hebben een gele kentekenplaat. Veel modellen, maar niet allemaal, kun je zowel kopen als elektrische snorscooter als bromscooter.
Elektrische scooter 2dehands kopen
Je kunt uiteraard een elektrische scooter 2dehands kopen, maar de vraag is of je dat wilt. Bij een 2de hands model ken je de historie niet en heb je geen garantie op de accu of andere onderdelen. Vaak kun je beter een nieuwe elektrische scooter kopen omdat de modellen tegenwoordig een stuk goedkoper zijn dan een paar jaar geleden, en ze zijn ook een stuk beter geworden. De techniek wordt continu doorontwikkeld en de modellen die je nu kunt kopen zijn bijna allemaal uitgerust
- Welke Accu\\\\\\\'s en motor kiezen?
De accu opladen bij een elektrische scooter, hoe werkt dat?
Van elektrische auto’s weten we dat je een laadpaal nodig hebt om ze op te kunnen laden. Bij elektrische scooters is dat gelukkig niet zo. Je kunt namelijk thuis via het stopcontact de accu van je scooter opladen.
Bij nagenoeg alle elektrische scooter modellen kun je de accu(‘s) opladen in de scooter zelf of op iedere andere gewenste plek. De escooters zijn normaal voorzien van een oplaad aansluiting. De oplader heeft 2 stekkers. De ene stekker steek je in de scooter en de andere in het stopcontact.
Wanneer de accu’s uitneembaar zijn dan kun je de accu uit de scooter halen en zelf bepalen waar je hem oplaad. Stel dat je met de scooter naar je werk rijdt en hem parkeert in de fietsenstalling waar geen stopcontact is. In dat geval kun je de accu meenemen en naast je bureau aan de oplader zetten.
Het opladen van de accu verschil per scooter. Bij ons kun je een escooter kopen waarbij je in slechts 3,5 uur de accu helemaal kunt opladen, maar er zijn ook modellen waar dit 6 tot 8 uur kan duren. Bij sommige modellen heb je tevens de optie om voor een snellader te kiezen welke de oplaadtijd weer kan verkorten.
Hoe reken je het rijbereik (actieradius) uit wat je nodig hebt?
Ga je een elektrische scooter kopen dan is het van belang dat je kijkt naar het aantal kilometers die de scooter kan halen op een accu.
Met een elektrische scooter kun je niet even langs de benzinepomp om hem vol te tanken.
Aangezien het opladen van de accu je tijd kost, is het iets belangrijker om te weten of de escooter ook het aantal kilometers haalt (actieradius). Je wilt immers niet onderweg met een lege accu komen te staan.
Stel je gaat de escooter gebruiken voor je werk. Je woont 10 kilometer van je werk af en werkt 5 dagen per week. Je maakt dan in die 5 dagen (werkweek) 2 x 10 km (heen en weer) x 5 dagen. 2 x 10 x 5 = 100 kilometer.
Wil je de scooter alleen in het weekend opladen, dan heb je dus een model nodig die minimaal 100 kilometer kan halen op een volle accu.
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen dat je iedere avond of een paar keer per week de accu gaat opladen want dan kun je kijken naar een model die minimaal 20 km kan halen op een dag, of iets meer. Echter wat je wel moet weten is dat de accu een bepaalde levensduur heeft en iedere oplaadbeurt zijn leven verkort, net als bij een telefoon. Lithium accu’s kunnen doorgaans 1000-2000x opgeladen worden.
Vaak is het dus slimmer om een model te kiezen die je maar 1x per week hoeft op te laden. Zo doe je langer met je accu en het scheelt je een hoop handelingen (het opladen). Het is maar een tip natuurlijk.
Accu soorten en types - wat is het verschil?
Bijna alle elektrische scooters die je nu kunt kopen zijn de modellen voorzien van een Lithium accu. De Lithium accu biedt de meeste voordelen. Ze laten zich sneller opladen en zijn een stuk lichter van gewicht vergeleken met andere types. Dit is extra handig wanneer je de accu uit wilt nemen om hem op een totaal andere plek op te laden. Loodaccu’s en Gelaccu’s zijn de alternatieven voor Lithium. Deze hebben een kortere levensduur, zijn een stuk zwaarder, en het opladen gaat vaak ook een stuk langzamer.
Bij accu’s kijken we naar het voltage (V) en het amperage (Ah). Het wattage (totaal vermogen van de accu) welke uiteindelijk belangrijk is, kun je berekenen door V x Ah te doen. Zo kom je op het Watt/uur (Wh). Op die manier kun je de ene accu met de andere accu vergelijken.
Voorbeeld:
- 36V 42Ah = 1512 Wh
- 48V 32Ah = 1536 Wh
- 60V 24Ah = 1440 Wh
In dit voorbeeld biedt accu 2 het meeste vermogen (meeste energie), en dus ook het grootste uithoudingsvermogen. Zo kun je de scooter modellen met elkaar vergelijken. Wat je in de vergelijking dan ook moet meenemen is de motor. Die moet dan hetzelfde Wattage hebben om een goede vergelijking te maken.
Leuk om te weten: Hoe hoger de accuspanning (V), hoe pittiger het rijgedrag vaak is van de scooter.
Wattage van de motor, hoeveel Watt heb ik nodig?
Je kunt een elektrische scooter kopen met een 500W, 800W, 1000W, 1200W, 1400W, 1500W, 1800W, 2000W, en zelfs 3000W motor.
Hoe meer Watt (W) de motor is, hoe krachtiger hij is, maar ook hoe meer energie hij verbruikt. De vraag is of je het ook nodig hebt. Vaak zijn elektrische scooter met een krachtige motor ook iets duurder qua aanschaf. Jij bepaalt natuurlijk of dat binnen je budget past.
Hoe groter de motor, hoe sneller en hoe krachtiger hij is. Of je dit nodig hebt is de vraag. Zo heb je mensen die van snelheid en van power houden, maar je hebt ook mensen die het nodig kunnen hebben.
Wanneer je iemand achterop meeneemt, dus met 2 personen rijdt, dan kan wat extra vermogen wel fijn zijn. Zo kun je alsnog lekker meekomen in het verkeer.
Ook wanneer je op je route hellingen tegenkomt of fietsersbruggen is wat extra vermogen wel gewenst. Zo val je niet terug in snelheid wanneer de scooter een klim moet maken.
Wanneer je een helling op zou rijden met iemand achterop, dan belast je de motor het meest, en mocht dat vaak gebeuren, dan zouden we je adviseren om voor de elektromotor te kiezen met het meeste wattage (Watt), dus 2000 Watt of meer.
Rijd je veel alleen en kom je geen hellingen tegen, dan kom je met een 1000 Watt al goed uit de voeten, tenzij je scooter heel licht van gewicht is, dan kom je zelfs met minder nog uit de voeten. Vind je het wel fijn om lekker vlot door het verkeer heen te kunnen, en dat een flinke tegenwind je niet laat tegenhouden, dan kom je meer in de buurt van een 1800W.
Welke elektrische scooter haalt de meeste kilometers?
Er zijn een aantal elektrische scooter modellen waar je bijzonder veel kilometers mee kunt halen en die dus een groot actieradius hebben. De beste escooter op dit gebied is de Nipponia met een bereik van 240 kilometer. Wat je wel moet weten is dat escooters met een groot bereik vaak voorzien zijn van meerdere accu’s en dat maakt de scooter ook meteen een stuk duurder. Meestal ligt de prijs in lijn met het aantal kilometers (actieradius).
De doorsnee instap escooter heeft een bereik van zo’n 50-60 kilometer.
- elektrische scooters regels en kosten
Hoeveel kost een elektrische scooter?
Als we het hebben over hoeveel een elektrische scooter kost qua aanschaf, dat zit je op deze pagina goed! Wij hebben namelijk alle elektrische modellen bij elkaar verzameld in een overzicht. Bovenin kun je gebruik maken van het prijsfilter. Zo kun je sorteren op goedkope escooter. Momenteel hebben wij meer dan 5 modellen met een prijsrange tussen de €1000,- en €1500,-. Je kunt ze ook in termijnen betalen en dat komt neer op minder dan 3 tientjes per maand!
Met welke opties kunnen elektrische scooters zijn uitgerust?
Het aantal opties en mogelijkheden op elektrische scooters blijft toenemen. Ze worden steeds mooier en luxer. De opties kunnen wel per model verschillen uiteraard.
Opties die je nu o.a. tegen kunt komen zijn: cruise control, alarmsysteem, alarmsysteem met app melding (op je telefoon), motorrem (anti diefstal), cruise control, USB, Bluetooth, Bluetooth speaker ingebouwd, LED verlichting, GPS locator om je scooter via een app terug te vinden, EBS waarbij de accu opgeladen wordt door het remmen, CBS waarbij je met een remhendel zowel de voorrem als achterrem kunt bedienen, Keyless Go zodat je zonder sleutel kunt rijden, automatische knipperlichten, een knopje op de afstandsbediening om het zadel op afstand te openen, alarmlichten, snelheidsbeperking om energie te besparen, en ga zo maar door.
Daarnaast kun je ook je elektrische scooter customizen en aankleden met extra opties. Denk hierbij aan handvatverwarming, zadelverwarming, winterbanden, een windscherm, een sissybar (rugkussen voor passagier), een topkofer (extra bagageruimte voor bijvoorbeeld een helm), andere verlichting, een ander zadel, andere spiegels, en ga zo maar door. Bij ieder model vind je de mogelijkheden terug in de optielijst.
Kun je een elektrische scooter laten opvoeren?
Ja, bij ons kun je zelfs een elektrische scooter kopen en meteen laten opvoeren. Zo kun je niet alleen een elektrische snorscooter laten opvoeren maar ook een bromscooter. In de optielijst vind je bij het model de mogelijkheden wat opvoeren betreft terug. Laat je dit door ons doen, dan blijft de fabrieksgarantie gewoon van kracht!
Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische scooter?
Elektrische scooters vallen onder de bromfiets wet, en of het een elektrische snorscooter is die 25 km p/u kan of een elektrische bromscooter is die 45 km p/u kan maakt niet uit. Voor een vervoermiddel (tweewieler of driewieler) die onder de bromfiets wet valt is een rijbewijs nodig, namelijk rijbewijs AM. Dit wordt ook wel een bromfiets- of scooter rijbewijs genoemd.
Zijn de verkeersregels gelijk of anders voor escooters?
De verkeersregels zijn voor alle vervoermiddelen die onder de bromfiets wet vallen hetzelfde. Je hebt je dus aan dezelfde regels te houden, elektrisch of niet.
- Kopen, leasen of IN3 termijnen
Elektrische scooter kopen
Bij ons kun je een elektrische scooter kopen van onder andere Evo Maxx, IVA, AGM, NIU, Next, SYM, Nimoto, Killerbee, BTC, Ecruiser, Nipponia, Ecooter, Doohan, en Piaggio. Doohan maakt elektrische driewielers en dat rijdt weer heel anders dan een tweewieler. Wil je daar meer over weten dan raden we je aan om de driewieler modellen te bekijken in onze online scooterwinkel.
Betalen van je escooter kan ook in 3 termijnen zonder rente
Bij ons kun je iedere escooter direct afrekenen met IDeal, maar je kunt er ook voor kiezen om hem in 3 termijnen te betalen met IN3. De betaalmethode IN3 is geen financiering en daardoor betaal je geen rente en vindt er geen BKR check plaats. Met een eventuele negatieve BKR kun je bij ons dus ook iets kopen in termijnen.
Elektrische scooter leasen
Een elektrische scooter leasen kan bij ons ook direct via de webshop. Met een paar klikken is dat geregeld. Door een escooter te leasen kun je per maand betalen. Spaargeld kun je gewoon op de bank laten staan want dat heb je bij het leasen niet nodig. Met leasen koop je de elektrische tweewieler of driewieler op afbetaling. Je betaalt dus gewoon per maand voor je vervoermiddel. Opties en accessoires kun je gewoon in de lease meenemen. Voor een vast bedrag per maand ben je dan helemaal klaar.
Nog lagere onderhoudskosten met een onderhoudspakket
Ook een elektrische scooter moet je zo nu en dan een onderhoudsbeurt geven. In de handleiding van de fabrikant staat aangegeven om hoeveel kilometer dat wordt aanbevolen. Het is raadzaam om de onderhoudsbehoefte op te volgen om aanspraak te kunnen maken op de fabrieksgarantie.
Bij elektrische scooters wordt ook het elektrische systeem onderhouden. Dat betekent dat de accucellen opnieuw gebalanceerd worden, en de oplaadaansluitingen worden gereinigd en ingevet. Daarmee wordt het oplaadproces geoptimaliseerd en het verlengd tevens de levensduur van de onderdelen.
Bij ons kun je voor iedere escooter een onderhoudspakket afsluiten. Daarmee koop je vooraf meerdere beurten in welke je tevens per maand kunt betalen wanneer je voor leasen kiest. Zo spreid je niet alleen de onderhoudskosten maar ben je ook goedkoper uit. Per losse beurt betalen is namelijk duurder dan wanneer je kiest voor een pakket.
Bovendien kun je dan ook gebruik maken van de pickup en return service. Wij halen je scooter op voor zijn onderhoudsbeurt en brengen hem vervolgens weer terug. Op die manier hoef je zelf niet meer te bedenken hoe je thuis komt na het brengen van je scooter, of hoe je hem gaat ophalen zonder vervoer.