Bromfiets

Voor wie niet weet wat een bromfiets is… een bromfiets is een tweewieler die 45 kilometer per uur kan rijden en het dragen van een helm is daarbij verplicht. Voor de bromfiets is ook een verzekering nodig. Een standaard WA-verzekering is voldoende. Achterop het spatbord zit een kentekenplaat en die is geel van kleur.

Verschillende benamingen voor hetzelfde

De bromfiets kent vele namen waaronder brommer en bromscooter. De bromscooter is, zoals je wellicht al had verwacht, een scooter die 45km per uur kan. Maar een scooter wordt ook wel brommer of bromfiets genoemd. Naast bromfietsen die automatisch versnellen, zoals de scooters, zijn er ook bromfietsen waarbij je zelf kunt schakelen (van versnelling kunt wisselen). Deze bromfietsen worden schakelbrommers of schakelbromfietsen genoemd.

De definitie van een scooter

Een scooter is een bromfiets welke omkleed is met kappen. Het frame en de tank zijn daarbij niet zichtbaar. De scooter heeft een langwerpig zadel en daaronder bevindt zich meestal een mooie opbergruimte voor een eventuele helm. Bij e-scooters (elektrische scooters) is deze opbergruimte vaak beperkt omdat de accu veel ruimte inneemt.

Wat is het verschil met een snorbrommer of snorfiets

De snorbrommer, snorfiets, en snorscooter hebben allemaal iets gemeen met elkaar en dat is het woordje ‘snor’. Snor wil zeggen dat hij niet sneller kan dan 25km per uur. Een helm dragen bij de snor is niet verplicht. De snor heeft ook een blauwe kentekenplaat achterop zitten.

Elektrische bromfiets

Ook de elektrische bromfiets (ebrommer / escooter) wordt steeds populairder. Vroeger bestonden er alleen bromfietsen met een benzinemotor. Tegenwoordig kun je ook een bromfiets kopen met een elektromotor.

De elektromotor zit eenvoudig in elkaar en is daarmee ook minder storingsgevoelig. De onderhoudskosten zijn laag want een elektromotor heeft geen onderhoud nodig. Bij een elektrische bromfiets hoef je in feite alleen nog maar de remmen en banden in de gaten te houden.

Bromfiets kopen

Wil je een bromfiets kopen dan ben je bij Fast en Furious scooters aan het juiste adres. Wij hebben +/- 75 modellen van verschillende merken staan. Je kunt heel goedkoop een budget bromfiets kopen, maar ook kiezen voor de bekendere of duurdere merken. Wij hebben alles!

Brommer merken

Merken die 45km per uur tweewielers maken zijn onder andere AGM, Aprilia, Beta, BTC, Derbi, IVA, Kymco, Peugeot, Sym, Piaggio, Vespa en Yamaha. Zoek je een schakelbrommer, kijk dan eens bij de merken Beta, Derbi, Yamaha en Aprilia. Zoek je een scooter of escooter, dan kun je de merken Beta en Derbi overslaan want die maken geen scooters.

Betalen in termijnen

Met onze lease kun je betalen in termijnen. Leasen is dus feitelijk kopen op afbetaling. Het aankoopbedrag, inclusief alle opties en accessoires, kun je bij ons in maandelijkse termijnen betalen. Zo kun je een goede kwaliteit bromfiets kopen tegen een laag maandbedrag. Leasen kan al vanaf een kleine 20 euro per maand!

Nog een verzekering nodig? Ook daarbij kunnen wij jou helpen.

Thuisbezorgen of afhalen

Het voordeel dat Fast en Furious biedt, is dat je de bromfiets eenvoudig kunt laten thuisbezorgen voor een vast tarief welke voor heel Nederland geldt. Texel is dus even duur als Utrecht of Amsterdam. Naast thuisbezorgen kun je in verschillende steden de scooter ook afhalen bij een van onze servicepunten. Hier kun je tegelijkertijd terecht voor het onderhoud en de garantie.