Scooter kopen in Zaanstad en omstreken

Als je een scooter wilt kopen in Zaanstad en omstreken, dan ben je bij Fast Furious scooters aan het juiste adres. Wij bieden jou alle scooter modellen voor de laagste prijs en met de hoogste kwaliteit en service. We hebben tevreden klanten in plaatsen zoals Zaandam, Koog aan de Zaan, Krommenie, Wormerveer, Beverwijk, Heemskerk, Velsen en Spaarndam.

 • Scooter modellen

  De Vespa Sprint en Vespa Primavera

  Bij Vespa maken ze scooters die behoren tot de absolute top. Of het nu gaat om de interne kwaliteit of om de uiterlijke afwerking. Bij Vespa weet je dat dit goed zit. Het ontwerp is prachtig en tijdloos en de kwaliteit onovertroffen. De meest in het oog springende modellen zijn de Vespa Sprint en de Vespa Primavera. Als je een Vespa scooter wil kopen in Zaanstad dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze bezoekers komen ook uit andere gemeenten, zoals Wormerland, Oostzaan, Alkmaar, Amsterdam, Landsmeer, Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest.

  De kwaliteit van Chinese Riva scooters

  Ook een Riva scooter kopen in Zaanstad doe je bij Fast Furious scooters. Wanneer wij Chinese scooters vergelijken met Europese scooters, dient daarbij een onderscheid gemaakt te worden tussen elektrische scooters en benzinescooters. Dit omdat het kwaliteitsverschil tussen Europese en Chinese scooters bij de benzinevariant groter zijn dan bij escooters. De Chinese escooters zijn enorm goed van kwaliteit. Een benzinemotor zit heel complex in elkaar en hierbij zie je dat de Europese modellen wat duurzamer zijn en kwalitatief beter in elkaar steken.

  Daar bijna alle elektra uit het verre oosten komt, kijken wij er niet van op dat ze daar ook zulke goede escooters maken. Gaandeweg is de interesse voor escooters in Europa daarom ook toegenomen. Wil je een scooter kopen in Zaanstad en omstreken, dan is een elektrische scooter wellicht iets voor jou.

  Chinese Riva scooters of Europese scooters

  Over het algemeen kunnen we stellen dat wanneer je in Zaanstad een scooter wilt kopen van de hoogste kwaliteit, je het beste voor een Europese scooter kan kiezen. Deze zijn nét een tandje beter. Ze hebben vaak een wat langere levensduur, hebben meer pk’s en ze zijn betrouwbaarder. Daarbij is het zo dat het bij de Europese scooters gemakkelijker is om aan onderdelen te kopen. Ook het oog wil wat en de afwerking van de Europese scooters is vaak net wat beter dan dat van Chinese Riva scooters.

  Toch moet je hiervoor vaak erg goed kijken. De kwaliteit, maar ook de afwerking van Riva scooters is de laatste jaren sterk toegenomen. Hiermee is de Riva scooter een steeds betere kloon geworden van de bekende Vespa scooter. Een groot voordeel van Chinese scooters ligt in de prijs: deze is beduidend lager. Als je een Riva scooter wil kopen in Zaanstad, dan zit je ook als inwoner van Amsterdam, Velsen, Alkmaar, Oostzaan, Wormerland, Uitgeest, Landsmeer, Beverwijk en Heemskerk bij Fast Furious scooters altijd goed.

  Ga je voor een benzinescooter en leg je veel kilometers af? Dan raden we je een Europese scooter aan. Mocht deze boven jouw budget zijn, dan zijn er bij ons opties om bijvoorbeeld een Europese scooter te leasen. Als je een elektrische scooter wilt, dan is een Chinees meer dan prima.

  De Riva LX

  Voor wie in Zaanstad een scooter wil kopen, is de Riva LX is een zeer in het oog vallend model. De scooter lijkt een exacte kopie van de Vespa LX. De scooter is uitgevoerd met een krachtige viertakt motor. Dit type motor maakt de scooter enorm zuinig en hiermee voldoet het motorblok aan de modernste Europese milieu normen. Wat fijn is aan de Riva LX, is dat deze over veel opbergruimte beschikt. Het is zelfs mogelijk om daarin je helm kwijt te kunnen. De scooter is er in twee versies: een snor- en een bromvariant. De snorvariant gaat 25 kilometer per uur, de bromscooter gaat 45 kilometer per uur.

  Riva S / Riva Sport S

  Deze Riva scooter lijkt ook heel erg veel op de Vespa scooter, met name op de Vespa Sprint. De verschillen tussen de Europese Vespa en de Chinese kloon zijn bijna niet te zien. De scooter heeft een erg mooie klassieke uitstraling met zijn karakteristieke koplamp. Ook deze scooter is er in zowel een snorvariant als in een bromvariant. De snorscooter gaat 25 kilometer per uur en de bromscooter gaat 45 kilometer per uur. De Riva scooter bevat tal van technische snufjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciaal contactslot dat dieven buiten de deur houdt. De viertakt motor van de Riva S is zeer zuinig: hij loopt gemiddeld 40 kilometer op een liter benzine. Met een tankinhoud van bijna 7 liter betekent dit dat je op een volle tank meer dan 240 kilometer met de scooter kan rijden. Viertakt motoren hebben ten opzichte van tweetakt motoren het grote voordeel dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben.

 • Elektrische scooters aanbod

  De geschiedenis van de escooter

  Om je meer over het ontstaan van de escooter te vertellen, moeten we ver terug in de tijd. Hoewel de scooter zelf pas sterk opkwam na de Tweede Wereldoorlog, dus zo vanaf de jaren vijftig van de twintigste eeuw, is het concept van de escooter veel ouder. In 1895 werd de eerste escooter geproduceerd door de gebroeders Limette in België. Omdat de benzinemotor in die tijd ook net zijn intrede had gedaan had de elektromotor het moeilijk. De accu’s waren namelijk nog niet zo goed als dat ze vandaag de dag zijn. Daarbij was het destijds lastig om een elektrische motor op te laden: er waren simpelweg te weinig elektrische oplaadpunten. De brandstofmotor wond daarom op dat moment de concurrentiestrijd.

  Ongeveer honderd jaar later was de interesse voor de escooter een stuk groter. In Frankrijk besloot Peugeot in 1995 om op grote schaal elektrische scooters te gaan produceren. Andere fabrikanten volgden snel en dit bleek de doorbraak voor de escooter te zijn. Vanaf dien heeft de populariteit van de escooter zich in een stijgende lijn ontwikkeld.

  De escooter heeft veel voordelen

  Mede onder invloed van de klimaatverandering is de aandacht voor elektrische motoren de laatste jaren sterk toegenomen. Fabrikanten speelden hier goed op in: het aanbod is reuze. Omdat de kwaliteit van escooters zo goed is, heeft deze tweewieler in korte tijd een groot deel van de markt veroverd. De escooter start namelijk altijd en heeft veel minder onderhoud nodig dan de variant op brandstof. Scooters die rijden op benzine kunnen nog weleens problematisch starten wanneer er sprake is van koud weer of als de scooter een tijd lang heeft stil gestaan. Hier hoef je bij een escooter niet bang voor te zijn. Deze start altijd. Bijkomend voordeel van de escooter is dat deze uit minder onderdelen bestaat. Dit maakt dat deze scooter minder snel kapot gaat.

  Andere voordelen van de escooter is dat deze veel goedkoper rijdt. Je kan de accu opladen aan het lichtnet. Een volgeladen batterij kost je dan ongeveer dertig eurocent. Dit is een schijntje vergeleken met de vier of soms zelfs vijf euro die je betaalt voor een volle tank bij een benzinescooter. Een afgelegde kilometer met een escooter is dus tot wel tien keer goedkoper dan met een benzinescooter. Je rijdt zo veel voordeliger naar Zaandam, Krommenie, Beverwijk, Velsen, Koog aan de Zaan, Wormerveer, Heemskerk of Spaarndam.

  Moeder natuur lacht je toe wanneer je met je escooter wegrijdt. Een escooter is namelijk emissievrij. Dit wil zeggen dat er geen uitstoot van milieuvervuilende stoffen plaatsvindt. Een beter milieu begint bij jezelf en het is voor het milieu het beste wanneer jij een elektrische scooter berijdt.

 • Scooter betalen

  Scooter leasen

  Voor een vast bedrag per maand is het bij ons mogelijk om jouw nieuwe scooter te leasen. Hiermee is de scooter gelijk helemaal van jou. De leasecontracten kennen verschillende looptijden. Zo kun je je scooter afbetalen in 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Het voordeel van een langere looptijd is dat hiermee het door jou per maand betaalde bedrag aanzienlijk lager is. Dit maakt het kopen van een nieuwe scooter voor bijna iedereen toegankelijk.

  Het fijne bij leasen is dat de rente altijd even laag is. Het maakt hierbij dan ook niet uit hoeveel maanden je een auto leaset. Hierdoor kun je voor jou de precieze kosten berekenen en dit maakt het kopen van jouw nieuwe scooter in onze scooterwinkel erg overzichtelijk. Als je op een bepaald moment de beschikking over een groter budget krijgt of hebt dan bieden wij jou de mogelijkheid om het bedrag versneld af te lossen. Het is zelfs mogelijk om het bedrag in ene af te lossen.

  IN3

  Je kunt vlakbij Zaanstad je scooter kopen, je kan bij ons ook je nieuwe scooter leasen, maar het is ook mogelijk om je scooter in een keer te betalen of in drie termijnen. Dit noemen we bij Fast Furious scooters IN3. Het verschil met leasen hierin is dat je het voordeel hebt geen rente te betalen. En toch kun je gespreid betalen. Dit biedt jou een win-win situatie. Het maakt het voor jou mogelijk om zonder meerkosten een scooter aan te schaffen op het moment dat jij nog niet over het volledige bedrag beschikt.

 • Scooter onderhoud, reparatie, en tuning

  Onderhoud

  Naast een scooter kopen in Zaanstad en omstreken, kun je ook voor al jouw onderhoud kun je bij ons in de scooterwinkel terecht. Je kan dan naar onze scooterwinkel toerijden maar je kunt ook gebruik maken van onze haal- & breng service. Je hoeft dan je scooter niet naar Alphen aan den Rijn te brengen maar wij komen dan je scooter halen en brengen voor €75. Wil je dat we je scooter enkel komen halen of brengen, dan brengen wij daarvoor €50 in rekening.

  Onze klanten komen onder andere uit de gemeenten: Zaanstad, Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Velsen, Heemskerk, Uitgeest, Alkmaar, Amsterdam en Beverwijk.

  De scooters die wij verkopen en leasen rijden al rond in: Spaarndam, Beverwijk, Koog aan de Zaan, Velsen, Wormerveer, Zaandam, Heemskerk en Krommenie.

 • Scooters Winkels in Nederland

ALKMAAR

Pettermerstraat 47, 1823 CW* 0900 3278387 optie 3 keuze 6

►Afhaalpunt ►Servicepunt ►Showroom

Openingstijden

 • Zondag - Gesloten
 • Maandag - 8:00 - 18:00
 • Dinsdag - 8:00 - 18:00
 • Woensdag - 8:00 - 18:00
 • Donderdag - 8:00 - 18:00
 • Vrijdag - 8:00 - 18:00
 • Zaterdag - 9:00 - 17:00